Att bli frälst /Jesus frälser

 
 dove2.jpg

 

Är det enkelt att bli frälst kanske någon frågar sig. Behöver jag en pastor som ber för mig eller klarar jag av att bli frälst på egen hand, kanske du undrar? Då vill jag svara dig: Det är enkelt att bli frälst. Du gör bara som det står skrivet:”Och det skall ske, att var och en som åkallar Herrens namn, han skall bli frälst.” /Apg 2:21 För det står: “Ty om din mun bekänner Jesus vara Herre och i ditt hjärta tror, att Gud har uppväckt honom från de döda, då blir du frälst. Ty genom hjärtats tro blir man rättfärdig, och genom munnens bekännelse blir man frälst.” /Romarbrevet 10:9-10Så du som läser dessa bibelställen och vill ha frälsning, du blir frälst. Be själv och du blir frälst, du blir född på nytt och blir ett Guds barn. Är det sant? Ja, svårare är det inte. Gud har gjort det mycket enkelt. Det är endast genom Jesus som du kan bli frälst och komma till Gud.

*

Något som måste ske då man blir frälst det är att man VÄNDER OM! OMVÄNDELSE från sitt gamla liv, det kommer inte automatiskt för att man ber en bön, det är viktigt att den som vill ta emot Jesus förstår att man inte kan leva det gamla syndiga livet!!!!
*

 Se vad Jesus själv säger:

“Jag är vägen och sanningen och livet; ingen kommer till Fadern, utom genom mig.” /Joh 14:6

Endast genom hans namn kan du bli frälst. Petrus predikar och säger, “Och i ingen annan finnes frälsning; ej heller finnes under himmelen något annat namn, bland människor givet, genom vilket vi kunna bli frälsta.” /Apg 4:12

Denne Jesus, som är Guds Son, kan till fullo frälsa. “Därför kan han ock till fullo frälsa dem som genom honom komma till Gud, ty han lever alltid för att mana gott för dem.” /Hebr 7:25

Du kan be denna frälsningsbön: “Jesus, jag kommer till dig. Nu tar jag emot dig i mitt hjärta. Kom in i mitt hjärta, fräls mig, rena mig, föd mig på nytt och gör mig till ditt barn. Och nu, Jesus, tror jag att du hört min bön. Jag tror att du dött och uppstått för mig. Jag tror att du har renat och befriat mig i kraft av ditt blod. Från denna stund kommer jag att tro och bekänna dig som Herre i mitt liv. I Jesu namn, Amen.

 Löftet om dopet i den helige Ande är för alla. Precis som frälsningen är för alla, så är dopet i den helige Ande för alla.

“Men Johannes tog till orda och sade till dem alla: “Jag döper er med vatten, men den kommer, som är starkare än jag, den, vilkens skorem jag icke är värdig att upplösa; han skall döpa er i helig ande och eld.” /Luk 3:16 “Ty Johannes döpte med vatten, men få dagar härefter skolen I bliva döpta i helig ande.” /Apg 1:5 Den helige Ande är en gåva från Gud som han vill ge till alla människor som tror och tar emot. Mer om detta kan du läsa i:

https://gospel.jesuslever.eu/?cat=34

*O vilken kärlek, underbar, sann! Aldrig har någon älskat som han. Frälst genom honom, lycklig och fri vill jag hans egen evigt nu bli.* /Lina Sandell-Berg

One thought on “Att bli frälst /Jesus frälser

  1. Hej Maria!
    Nu har jag lagt upp mer musik på min blogg! Men ändrat lite detaljer för att optimera laddningstiden, vad säger du om det nya materialet?

    /StenHuggarn.
    Bless you.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.