Att bli frälst /Förlåten

witns013.gif 

Gud vill göra allt för oss.

Gud vill alltid stå beredd att hjälpa oss och stödja oss på alla sätt.

Om vi går på djupet i våra egna liv och tittar in i vårt hjärta, och frågar oss själva om hur stor vår kärlek till Jesus är, så kommer vi att få ett svar.

Antingen får vi ett svar att vi verkligen älskar Jesus och vill följa honom av hela vårt hjärta, eller också så upptäcker man kanske att man inte alls har fattat det där med frälsningen eller det att Jesus har dött för oss alla.

Gud vill ju att budskapet skall ha nått ett hjärta som längtar efter att ödmjuka sig och att i ödmjukheten få lära sig VEM Jesus är, och Jesus vill att alla skall nå frälsning.

Vad betyder då uttrycket:”Frälsa fullständigt och för alltid”?

Ingen annan kan lägga något till det Jesus redan har gjort för att frälsa oss. Gamla, nuvarande och framtida synder är förlåtna och att Jesus är hos Gud är ett bevis för det.

Kom ihåg att Jesus har betalat priset för dig en gång för alla.”Eftersom han är evig finns han alltid hos Gud för att be för oss och kan fullständigt och för alltid frälsa alla som kommer till Gud genom honom.” Hebr 7:25

Jesus är det fullkomliga offret och Jesu död  ger oss evigt liv. Jesu död är Guds största gåva till oss människor.

Som överstepräst har Jesus också funktionen som försvarare och medlare mellan Gud och oss.

Jesus, vår nuvarande medlare,är alltid i funktion inför Gud. Hans närvaro i himlen med Fadern försäkrar oss om att vår synd har blivit sonad och förlåten.

Se Rom 8:33-34; Heb 2:17-18; 4:15-16

*Han gick här så fattig och ringa att armare ingen väl fanns, och dock var han skapelsens herre, och himlar och jord voro hans.*  Lina Sandell-Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.