Att bli frälst./..att vara frälst. ..att förbli frälst/RÄDDAD

 

Frälsningen, betyder vad?  ” en räddning eller att bli räddad från fara, ondska, trångmål, undergång, etc.; befrielse”. Ordet ”frälsning” antyder klart i sig själv fara, antingen verklig eller inbillad – en fara som förstör tillräckligt för att berättiga en räddning eller befrielse från någon utomliggande källa. Guds storslagna frälsning ordnar med befrielse från mänsklighetens största fara, ondska, trångmål och undergång. Med ett uttryck, dess största problem – syndens omedelbara följder.

Syndens följder (eller lön) har påverkat oss både invärtes och utvärtes. Invärtes har den syndiga människan blivit besudlad av syndens närvaro och överväldigad av syndens makt. Till det yttre har orenheten i människans synd lämnat henne i skuld inför en helig och rättfärdig Gud som måste, i sin fullkomliga rättvisa, bestraffa synden. Syndens följder är så stora och allomfattande att mänskligheten är utlämnad till dom som ett resultat av syndens straff, och är oförmögen att ordna upp sin situation som ett resultat av syndens makt. Den är därför i behov av frälsning – d.v.s. befrielse – från något eller någon utanför den själv.

Oavsett vad mitt hjärta säger, oavsett hur skyldig eller fördömd jag känner mig, oavsett
vad viskande röster säger, jag måste veta, bortom en skugga av tvivel, att jag är
säker! Jag kommer inte att bli dömd, eftersom blodet på dörren till mitt hjärta
säkrar mig i hans ögon.

VAD kan vara bättre än att veta att man är RÄDDAD? Vad kan vara bättre att veta än att man är FRÄLST? Den frälste behöver inte leva i ångest eller skräck eller skuldkänslor! Han har gjort allt säkert för oss och vill att vi skall leva varje dag i frälsningens gåva och styrka!

Rom 5:9: *Så mycket mer skola vi därför, sedan vi nu hava blivit rättfärdiggjorda i och genom hans blod, också genom honom bliva frälsta undan domen.*
Samma kraft som uppväckte Jesus från de döda har frälst dig! och finns tillgänglig för dig dagligen! Ta vara på den, lev i den och verka genom den! /Maria

2 thoughts on “Att bli frälst./..att vara frälst. ..att förbli frälst/RÄDDAD

  1. Ja vi är räddade från Guds vrede och har ett hem att komma till. Det Jesus gjort för oss är…hittar inga ord. Vi är fria.
    Hela GT och NT är Guds ord, och vi tror dem, och älskar Jesus, det är ofattbart stort. Alla människor borde förstå vad Jesus gjort och vem han är och att han räddar från vreden man gjort sig skyldig till. Halleluja, Jesus har räddat oss.
    /Maria

  2. (Vad betyder frälst? Liten kommentar)

    Frälst – Räddad från Guds vrede. Jag är skyldig och har brutit lagen som Gud satt upp på Sinai. Jag är skyldig till många brott, enligt Gud. Skulden har Jesus betalat, inte jag! Då blir man fri, räddad genom skuldutplåningen. Utan den vill Gud inte ha något med människor att göra. Vi är skyldiga, enligt Guds sätt att se på oss. Det kan man läsa om i Bibeln, både i GT och i NT.

    🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.