Att berätta om Satan / Lurad

jesus-ar-vagen.jpg

IDAG: LURAD

Många många många människor vill ta sitt eget liv. Det är oerhört många som vill avsluta sitt liv av olika tragiska orsaker. Vem tror du har lagt ner den önskan i personer som annars skulle haft en underbar tillvaro?

Vågar jag säga Satan? Jaa, det vågar jag. För jag har sett i mitt eget och i närståendes liv hur han lurat och ljugit och fått människor på helt fel väg.

Satan är väl medveten om att den svagaste människa, som förblir i Kristus, om den redan är troende, eller som blir frälst, är räddad, och är starkare än mörkrets härskaror och att han om han framträder öppet, skulle möta motstånd.

Därför lockar han Jesu folk bort från den starka fästningen under det att han ligger i bakhåll med sina styrkor, alltid färdig att förgöra alla som vågar sig in på hans mark. Bara när vi ödmjukt överlåter oss åt Gud kan vi vara fullständigt trygga.

Trygghet är något som alla söker och vill ha, ända sedan vi föds är tryggheten det mest primära i en människas liv. För att få trygghet i livet kan personer gå över lik, och de vet inte att tryggheten inte sitter i pengar eller i fina hem.

Nej, tryggheten finns i vårt hjärta då vi säger ja till Jesus och nej till Satan. Ingen kan vara säker en enda dag eller ens en enda timme utan bön! Framförallt bör vi bedja Herren om vishet att förstå hans Ord.

Satan är en mästare att citera Bibeln. Han tolkar bibeltexterna på sitt eget sätt för att få oss att vackla. Under det att vi hela tiden är på vakt mot Satans angrepp, bör vi ständigt be i tro: Inled oss icke i frestelse.

Ordet frestelse är och betyder prövning. Många är de prövningar vi skall gå igenom, men med en stor trygg Gud kan vi gå igenom alla otäcka saker utan att gå under.

En gång är det försent för att vända om från uppror till lydnad, från överträdelse till lydnad, från hat till kärlek.

Sov gott nu, eller Godmorgon! till dig!

Kram fr Maria som behöver en tupplur nu….

“Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.” Ef. 6:10-12

“Den lön som synden giver är döden, men den gåva som Gud av nåd giver är evigt liv, i Kristus Jesus, vår Herre.” /Rom 6:23

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.