Att berätta om Satan

belong12.gif

Finns djävulen tror du? Det låter kanske inte som en sanning, men jag kan berätta om att han finns. Är du en troende som läser detta, så vet du vad jag talar om. Är du inte en troende så kanske du skakar på huvudet och tror att jag är totalt korkad. Då får du tycka det, men jag fortsätter att berätta allt jag vet om tro och icke-tro.

“Och han, den stora draken, ormen från urtiden, han som kallas Djävul och Satan, han som förför hela världen, han störtades ner på jorden och hans änglar störtades ner med honm. Och jag hörde en stark röst i himlen säga: “Nu finns frälsningen och kraften och riket hos vår Gud och makten hos hans smorde. Ty våra bröders anklagare har störtats ner, han som anklagade dem inför vår Gud både dga och natt. De har besegrat honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte mer sitt liv än att de kunde gå i döden.” Upp 12:9-11

Det var den gamle ormen, Satan som frestade Adam i lustgården, och han stal Adams makt över skapelsen. Sedemera förde han hela världen vilse.

Adam och Eva lydde inte Guds bud utan lyssnade på Satan i stället. Därför bröts Adams gemenskap med Gud då Adam blev djävulens tjänare.

****

Vi vet att “hela världen ligger i den Ondes våld.” /1 Joh 5:19   Detta ser man klart och tydligt på alla hemskheter som händer runt omkring oss. Lögn? Nej det är sanning, och fler och fler går i den Ondes fälla. Djävulen försöker hela tiden, dygnet runt, att stjäla och döda och förgöra mänskligheten.  Men vet du? Han skall INTE, och kommer INTE, att lyckas. För Gud är den som har all makt och härlighet.

Fundera på världssituationen vi har idag, och tänk på att den ondska som finns är mycket stor och kommer att bli större och mer  och mer utbredd, tills den dag Jesus kommer tillbaka.

***  Genom Jesus Kristus offerdöd har Gud öppnat en väg som överensstämmer med lagens krav. Den vägen leder till förlåtelse och upprättelse för hela mänskligheten. ***

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.