Att berätta om Salomo /Predikaren

god_is_love_25506.gif

Salomo har skrivit Predikaren i Bibeln. Det är en underbar bok den också. Skriven ca 935 f Kr, till sina undersåtar men också till människor i allmänhet, i alla tider.

Nyckelvers: Detta är min slutsats: ha respekt för Gud och lyd hans befallningar, för det är människans absoluta skyldighet.

Så säger Salomo i kap 12 och vers 13. Hans ord är sanna; för när vi läser hela Salomos bok, så förstår vi till sist vart han vill komma med sina ord. Eftersom jag läst Salomo så mycket så vill jag ta med en del av vad han säger.

Predikaren visar på de vägar i livet som leder till tomhet och hjälper oss samtidigt att upptäcka meningen med livet; den som människor letar så förtvivlat efter. Insikten om meningen med livet kan förskona oss från den tomhet som är följden av ett liv utan Gud. Salomo lär att livets mening inte består i kunskap, pengar, njutning, arbete eller popularitet.

Verklig tillfredsställelse kommer av att veta att det vi gör ingår i Guds plan med våra liv. Predikaren är en bok som kan befria oss från vår strävan efter makt, berömmelse och pengar och i stället dra oss närmare Gud.

Många människors erfarenhet av livet är att det är tomt, meningslöst och mycket av en besvikelse, desillusion. De strävar efter att finna “det goda i livet.” När de inte finner detta goda, hur mycket de än strävar, blir det naturligtvis en stor missräkning.

För snart 3.000 år sedan talade Salomom om detta dilemma. Hans budskap är lika aktuellt i våra dagar.

När Salomo blev kung så bad han Gud om vishet (2 Krön 1:7-12) och han blev världens visaste man. Han levde emellertid inte alltid som han lärde och mot slutet av sitt liv såg han sig tillbaka med en ödmjuk och ångerfull attityd.

Hela Salomos bok är fylld av praktisk och andlig vishet. Reflexionerna han har över livets meningslöshet har ett bestämt syfte, nämligen att få människor att söka den sanna lyckan hos Gud allena.

Läs Salomos bok och bestäm dig för att leva för din skapare. Nu.

*Gud sade (till Salomo): Be om vad du vill. Jag skall ge dig det….Salomo svarade: Ge din tjänare ett lyhört sinne.*    1 Kung 3:5,9

Allt har sin rätta tid och plats. Men även om Gud har lagt evigheten i människors hjärtan, kan hon ändå inte överblicka allt vad Gud gör.” /Pred 3:11

2 thoughts on “Att berätta om Salomo /Predikaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.