Jesu död/ Makt och död

 blinkies_i0000282.gif

Makt och ära och rättvisa…. Pilatus hade makt, och han ville ha meer. Pilatus borde skipat rättvisa men var för feg, fastän han visste att Jesus var oskyldig och inte borde dö. Pilatus fick flera tillfällen att att fatta ett rättvist beslut, men han skyggade, han var feg, äckligt feg.

 Han var mer intresserad av politisk makt. Romersk lag förbjöd avrättning av den som inte dömts skyldig, och hans hustru hade haft mardrömmar…för Jesu skull. Vad var det för rädsla som gjorde Pilatus så skräckslagen att han till slut dömde Jesus?

Jo rädslan för pöbeln, d v s folkhopen som stod och skrek och längtade efter mer blod och död. Var vi där du och jag? Nej. Kan vi se detta levande framför oss? Ja jag kan, kan du? Först hyllade folkhopen Jesus när man trodde att han skulle ta makten, denna hyllning byttes ut i hat på  då det såg ut att vara ute med honom. Snabba ryck må jag säga..Stod de upp för honom? Nej. I denna masshysteri som uppstod, var Jesu vänner rädda att erkänna vad han betydde för dem.

De var ytterst fega. Man valde allstå en mördare, Barabbas,att få leva, istället för Guds egen Son, Jesus. Vi står själva inför en hel del val i livet, och många väljer fortfarande “Barabbas”. Man föredrar alltså först o främst mänskilg styrka, råstyrka, i stället för den frälsning som Gud erbjuder!

Pilatus måste ha varit en fruktansvärt rädd och feg människa. Han visste att hans arbete stod på spel, och det arbetet bestod i att till varje pris bevara lugn och ordning.

Vi vet hur det gick; Jesus dog på korset.

*

Vi måste också ta fullt ansvar för de beslut vi fattar….

*Dessutom har vi med våra egna ögon sett vad vi nu berättar för hela världen: att Gud sände sin Son som hela världens Frälsare.*1 Joh 4:14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.