Ett ord idag /Förintelsen

th_100_3888whiteroses.jpg

För att uppmärksamma och be om förlåtesle för Sveriges del i förintelsen. …..Ja Sverige hade del i Förintelsen av judarna,Förintelsen som många säger inte har hänt.

Vad säger du? Sverige var först i världen med ett”rasbiologiskt institut” som skulle “bevara vårt svenska folk rent”, något som Nazityskland tog efter.Det var också Sverige som tillsammans med Schweiz tog initiativ till att “J”infördes i alla judiska pass i hela Europa.

Det som hände under andra världskriget,det som hände i utrotningslägren,kan jag aldrig någonsin förstå. Under min skoltid blev vi upplysta om vad som hänt under andra världskriget,och jag tror inte att upplysningen i skolorna idag är så stor som då.

Under min skoltid fick jag och många andra elever möta flera av dem som hade räddats ur lägren.När dessa personer berättade och vittnade om det fruktansvärda de varit med om, kunde man höra en knappnål falla i tyst-naden som härskade under dessa stunder i aulan. Jag glömmer det aldrig.

Jag kan aldrig heller förstå att man kan ta ord i sin mun om att detta hemska aldrig har ägt rum. Så många bevis,så många foton, så mycket information,så många människors lidanden…

Det är mer än fruktansvärt.

FN har utsett den 27 Januari till internationell minnesdag för förintelsens offer, befrielsen av fångarna från Auschwitz 1945.

***

En känd företrädare för new age är den amerikanska skådespelerskan Shirley MacLaine.

Hon anser t ex inte att förintelsen var så farlig. “Det var ju bara deras kroppar som dog.Och förresten så hade judarna väldigt dålignationell karma.” (ur en artikel om new age i Svenska Journalen nr 8 1991)

Många många liknande händelser har skett där människor blivit fruktansvärt förnedrade,skändade, dödade.Ta en stund och tänk på dessa personer;lidandet….

*

Den felfrie

Har du träffat den som aldrig gör fel?Den som dömer oss andra med all rätt.Ser våra misstag, men själv inga gör.Finns det nån sån på jordens ring?Ja visst! Det är ju den som gör–ingenting!

/Beda Wallström

 

Kram och på återseende /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.