År 2011 / nyheter.VEM skall vi likna? Jesus:Förebild

 

Vi får höra och se mycket i dessa tider, i den tid vi lever i. Naturligtvis är nyheterna fler och går fortare att få fram i media, men så var det inte förr minssann. Men det hände lika många otäcka saker…säger man… Här får du lite av den dagliga dosen nyheter, vilka som vanligt inte är roliga.

Ett kraftigt jordskalv med magnituden 6,1 har inträffat utanför nordöstra Japan, enligt det amerikanska geologiska institutet USGS.Ingen tsunamivarning utfärdades och det fanns inga omedelbara rapporter om skador.Jordskalvet inträffade enligt USGS strax före klockan sex på morgonen på torsdagen lokal tid, på ett djup av 11,2 kilometer 190 kilometer öster om huvudön Honshu.
TT-AFP
http://www.dn.se/nyheter/varlden/jordskalv-utanfor-japan

2,6 miljoner barn föds döda varje år

Skottar vill dra sig ur DSB First

Inget nyval i Island

Åtal förbereds mot Ben Ali

Våldet växer i södra Sudan

Frankrike: OK med vapen till Libyen

Pentagon oroas av Obamas sparplaner

HERREN vet om alla dessa saker som du ser här i dessa rader ovan. Han vet att människan sviker och inte håller medmänsklighet och kärlek levande och stort.   Jakobs brev påminner oss om att de vi ser upp till och beundrar i “världen” mycket väl kan ha fått sin position/livsstil  på vår bekostnad. Och Jesus kom till jorden som en ödmjuk tjänare. Tala om skillnader! Vem skall vi likna?   /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.