Bibelord/ Jes 42; Jes 30, D Wilkerson. Gud kallar…

 

Jesaja 42 handlar om: HERRENS rätte tjänare och dennes värv. HERRENS framträdande till strid. Hans blinde tjänares straff.

1-5:  *Se, över min tjänare, som jag uppehåller, min utkorade, till vilken min själ har behag, över honom har jag låtit min Ande komma; han skall utbreda rätten bland folken. Han skall icke skria eller ropa och icke låta höra sin röst på gatorna. Ett brutet rör skall han icke sönderkrossa, och en tynade veke skall han icke utsläcka; han skall i trofasthet utbreda rätten. Hans kraft skall icke förtyna eller brytas; intill dess att han har grundat rätten på jorden; havsländerna vänta efter hans lag.*

Världen idag är i stort behov av Guds kärlek. Genom Guds Ande kan vi visa medkänsla och återspegla Guds godhet och välvilja till alla människor.

6-7 säger: I Kristi uppdrag på jorden ingick det att visa vad Guds rättfärdighet innebar och att vara ett ljus för hedningarna, (alla nationer). Jesus Kristus har gjort det MÖJLIGT för alla nationer att SAMARBETA, ( nutida Ekumenik?) med honom i detta uppdrag. Gud KALLAR OSS (!) till att vara hans sons tjänare och visa Guds rättfärdighet och sprida  hans ljus i världen.  …..Men människor tycker ju om MÖRKRET! 

Det är en underbar uppgift att tillsammans med Jesus få förverkliga det uppdrag Gud gett honom.

Men innan vi kan göra detta får vi söka efter och få del av hans rättfärdighet /Matt 6:33/ innan vi kan förmedla den till andra, och låta hans ljus lysa upp vårt  INRE så att vi kan vara ljus för andra. /Matt 5:16, 2 Kor 4:6/

____

Jag vill påminna om några ord av David Wilkerson som handlar om Jesaja bok kap 30:

Vänd er bort från EGYPTEN lägg av med VÄRLDEN. Säg det till ”Framgångsprofeterna” Säg det till ”Församlingstillväxtspastorerna” Men Jesaja skriver: De kommer att förkasta detta och fortsätta dra fram på sina snabba hästar – För att jaga fram för att uppfylla sina egna ”visioner”. Vad kommer då att hända med dessa människor? Jesaja profeterar en plötslig olycka som kommer att få dessa individuellt kristna och pastorer som förkastar budskapet om omvändelse.

Jes 30:12 Därför säger Israels Helige så: Eftersom ni föraktar detta ord och förtröstar på våld och vrånghet och stöder er på sådant13 därför skall denna missgärning bli för er såsom ett fallfärdigt stycke på en hög mur, vilket mer och mer ger sig ut, till dess att muren plötsligt och med hast störtar ned och krossas 14 den krossas, såsom när man våldsamt slår en lerkruka i bitar, så våldsamt att man bland bitarna inte kan finna en skärva stor nog att därmed ta eld från eldstaden eller ösa upp vatten ur dammen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.