År 2011/ Hemlig fil iPhone

 

 bild Google

Dator och telefon:

Med hjälp av din iPhone eller den datorn som är synkroniserad med mobiltelefonen kan detaljerad information om var du varit hämtas.
SvD har testat att öppna den hemliga filen och konstaterat att de telemaster som har funnits i närheten av mobilen finns registrerade.

Den väl dolda och hittills okända filen, upptäcktes av en slump av dataforskarna Peter Warden och Alasdair Allan. I dag har de presenterat sin upptäckt på konferensen Where 2.0 i San Franscisco.

– Först var vi inte säkra på hur mycket hur mycket data som fanns lagrad. Men när vi grävde vidare stod det klart att det fanns skrämmande mängder med detaljerad information över våra rörelsemönster, säger Peter Warden till den brittiska tidningen the Guardian.

Forskarna har byggt upp en webbsida med frågor och svar om filen. På sidan går det även ladda ned applikationen iPhone tracker som letar reda på den väl dolda filen och låter användarna se vilken information som finns i den.

Artikeln fortsätter…

SvD har testat för att se hur mycket och vilken information som finns lagrad. Den medarbetares telefon som testades hade en stor del av sina registrerade uppkopplingar på Kungsholmen, vilket stämmer väl överens med att SvD:s redaktion ligger i närheten.

På sin hemsida svarar Warden och Alasdair Allen själva på frågan om de inte riskerar att medverka till att göra problemet värre genom att göra informationen tillgänglig med hjälp av deras applikation. De skriver att de först tvekade men sedan tänkte att det nog redan finns folk som känner till filen.

”För att göra det svårare för de som vill snoka har vi aktivt begränsat detaljnivån i rum och tid”, skriver de men påpekar att det går att få ut fullständigt från filen.

Tillverkaren Apple har inte velat lämna någon kommentar till the Guardian om varför filen finns.Josefin Pehrson

josefin.pehrson@svd.seForskarna har byggt upp en

webbsida med frågor och svar om filen.

__

Läs gärna artikeln, fundera också över om det är bra att vara bevakad på olika vis, och är det ngt som hör framtiden till, som redan är bestämt ska ske? Ska vi vänja oss vid detta? Är det rätt?/Maria

7 thoughts on “År 2011/ Hemlig fil iPhone

 1. Vi fattar nog inte vad det är med en polisstat, vi/man/de… tycker ju att det är så bra med kontroll på alla vis, man har ju inget att dölja, nej, men de som kontrollerar, de har att dölja minsann, knepigt eller hur? Jag har inget att dölja heller, men kanske jag kommer bli förföljd,,,de vet att jag älskar Jesus….

 2. Ja, vad gör det om vi lever i en glad polisstat? Det syns ju inte förrän man börjar se det.

  Kommentaren “jag har inget att dölja”, räcker ju bara till någon påstår att “du har något att dölja.” Det kommer säkert östtyskar ihåg, det är ju bara 20 år sedan sist…

 3. HEJ Marie JAAA Jesus är svaret på alla frågor. Jesus är den vi har att älska och lita på i allt.
  /Maria

 4. “Vad gör det om myndigheter och företag intresserar sig för vad varje konsument gör? Vi har ju inget att dölja!!”

  Om någon har en fråga blir svaret Jesus!
  🙂

 5. Kontrollen blir större och större, ja de tycker det är bra att veta var vi är så vi inte gör nåt som inte är bra…. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.