Ett ord till dig/ Japan… D Wilkerson..Beskydd

 

Sverige i vårtider…

http://earthquake-report.com/2011/04/21/very-strong-aftershocks-seashocks-in-the-northern-part-of-honshu/

Japan drabbades igen av ett efterskalv på 6.1 idag. Det är verkligen fruktansvärt och vi ska ju vara så tacksamma att vårt land inte drabbats av sådan hemska saker/katastrofer. Men vi kanske har det för bra för att reflektera över hur andra har det , mer än en kort stund.

Vi måste känna ödmjukhet. Gör vi det?  Vi måste känna med dessa människor och be för dem? Hoppas man gör det.

____

D Wilkerson säger i sin bok FESTEN ÄR ÖVER, utgiven av Evangeli Press Förlag , Örebro 1978:

*BESKYDDAD:
Mitt under våldet ger Gud vila! Medan jorden skakar, går Guds barn vidare i tro och förtröstan på hans löften om befrielse. I all brist kommer Gud att fylla alla behov. De, som väntar på Jesu återkomst kommer inte att sakna bröd. Det finns löfte om mat för den hungrige, frid för den som har bekymmer, beskydd under katastrofer, styrka i varje kris, ljus i mörkret, liv i döden, glädje i sorgen, ro mitt i förvirring, skydd mot våld, befrielse från pesten, förlossning genom skaror av änglar, renhet i en tid av orenhet, ett öppet förråd i tider av brist, en säker klippa, när stormfloden kommer, en skyddad plats i varje storm och en klar röst, som leder, när alla andra röster har blivit förvirrade. …/D W.

____

Det du läst om här står faktiskt också i bibeln, det är inte påhittat. Det vi kan se i raderna ovan är sådant som en kristen skall känna till, och säkert gör man det, MEN! det gör ju så ont i bland ändå, eller hur?
Ibland känns det som man skall gå under av sorg eller problem… Jo jag vet, jag har varit där…

Gud är god och han har faktiskt löften för oss. Vi behöver inte vara rädda, tänk på det. Hylla och prisa Gud! Var nära honom i glädje! /Maria

4 thoughts on “Ett ord till dig/ Japan… D Wilkerson..Beskydd

  1. Hej Marie. Ja Gud har löften till människan, han älskar ju henne. Det som sker i världen i form av katastrofer, ja det är hemskt, och vi är förskonade sedan länge, vi får tacka. Och ja, vi måste be för våra medmänniskor, Gud måste hjälpa dem. Gud välsigne dig! Kram
    /Maria

  2. Vilka underbara löften!Det lyfter mig verkligen.
    Jag har stor medkänsla med det som händer i Japan.Ber att Jesus ska vara med mitt i kaoset,och hålla sin hand över allt levande!

  3. Hej M Tack för att du läser här och visst är det så att man måste tänka till om hur bra man har det. Det är ju så att vi alla är bortskämda på ena eller andra viset…när man kommer närmare Gud blir det uppenbart hur man beter sig och vad man har för tack till Gud…Varje dag är en ny dag som vi får tacka honom för. Hälsn Maria

  4. Jätte fint skrivet, man behöver en sån tankeställare med jämna mellanrum, det är sällan man tänker i de banorna varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.