Bibelord / 2 Petr Tacka Gud!

 

Petrus skrev sitt första brev alldeles i början av kejsar Neros grymma förföljelse av de kristna. Brev nr 2 skrevs två eller tre år senare, när en massiv förföljelse pågick. Det första brevet var en uppmuntran till troende att uthärda lidande, men det andra brevet handlar om interna problem i församlingen…särskilt falska lärares påverkan som orsakade tvivel och avfall…..och om den apostoliska förkunnelsen och det profetiska ordets visshet.

Ja så var det då och så är det NU, och det kommer ju att bli värre, det kan vi ju förstå, då vi läser Guds Ord. Vi kan också läsa om Guds godhet, den som vi inte kan klara oss utan.:

2 Petrus 1:3-4 :  * Allt det som leder till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss, genom kunskapen om honom som har kallat oss medelst sin härlighet och underkraft.  4: Genom dem har han ock skänkt oss sina dyrbara och mycket stora löften, för att I skolen, i kraft av dem, bliva delaktiga av gudomlig natur och undkomma den förgängelse som i följ av den onda begärelsen råder i världen.*

Är inte detta underbart sanna ord?

Jo naturligtvis

Guds godhet. Kraften att växa till får vi inte från oss själva utan från Gud. Eftersom vi själva inte har de nödvändiga resurserna för att leva så som Gud har tänkt, ger han av sin egen natur till  oss så att vi kan hålla oss borta från synden och leva för honom.

Tacka och prisa Gud för att han frälst dig!  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.