Apostlagärningarna/ Vittne

 

  bild Maria

Läser du Apostlagärningarna för att ständigt utbilda dig/komma vidare i tron och se saker du inte sett eller begripit tidigare? Apostlagärningarna kap 26 och verserna 15-17 är så härligt underbara. Paulus försvarstal inför konung Agrippa …och han berättar om vad Jesus sade honom på vägen till Damaskus:

15. “Vem är du Herre?” frågade jag.   Och Herren svarade:

 “Jag är Jesus, den som du förföljer.  16. Men res dig upp och och stå på dina fötter; ty därför har jag visat mig för dig, att jag har velat utse dig till en tjänare och ett vittne, som skall vittna både om huru du nu har sett mig, och om huru jag vidare skall uppenbara mig för dig.  17. Och jag ska rädda dig såväl från ditt eget folk som från hedningarna. Ty till dem sänder jag dig,  18. för att du skall öppna deras ögon, så att de omvända sig från mörkret till ljuset, och från Satans makt till Gud, på det att de må, genom tron på mig, undfå syndernas förlåtelse och få sin lott bland dem som äro helgade.*

*

Paulus pekar här på verkliga fakta. Det fanns fortfarande många som med egna öron hade hört Jesus och med egna ögon sett hans under. Den tomma graven fanns kvar och det kristna budskapet vände upp och ner på världen (Apg 17:6). Jesu liv och den första församlingens tid är verkligheter som vi än idag kan granska. Låt DIN tro stärkas av sanningen i skildringar från ögonvittnen, historia och arkeologi. Läs Apostlagärningarna och låt den helige Ande visa på sanningarna.

läs också http://hanlever.bloggagratis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.