Aposteln Johannes/Bibelord

 

jesus-300.jpg  

 

 

Aposteln Johannes..i kapitel 7 i Johannes kan vi läsa mycket om Jesu undervisning, Jesu konflikt med de judiska ledarna, hur Jesu varnar för den kommande domen, och mycket mer. Kapitel 7 är intressant och jag vill ta med:

I det kapitlet ser vi många olika reaktioner inför Jesus: Man kallar honom underbar (7:12,16), bedragare (7:12), galning (7:20) Messias (7:26) profet (7:40) och menar att han bör arresteras (7:44). Vi måste bestämma oss för vilken syn vi vill ha på Jesus och komma ihåg att beslutet medför konsekvenser för evigheten.

Det fanns en populär föreställning om att Messias en dag plötsligt bara skulel finnas ibland dem. Men de som företrädde den åsikten förbisåg vad skrifterna sa, till exempel om hans födelseort (Läs Mika 5:2).

Jesus säger i kapitel 7:37: “Kom till mig och drick” det är ett uttalande som ligger i linje med många bibelställen där Messias livgivande välsignelser omnämns (Jes 12:2-3; 44:3-4; 58:11). Då Jesus lovade att ge helig Ande till alla som trodde, gjorde han anspråk på att vara Messias, för det är något som bara Messias kan göra.

Kapitel 7:40:43 säger oss att  åhörarna frågade sig vem denne Jesus egentligen var. För några blev resultatet att de började tro, andra ställde sig rent fientliga till honom och somliga kunde inte acceptera honm som Messias därför att han kom från Nasaret och inte från Betlehem (Mik 5:2). Men han var faktiskt född i Betlehem (Luk 2:1-7) även om han växte upp i Nasaret. Om de bara hade undersökt saken lite närmare skulle de inte så snabbt ha dragit fel slutsatser.

Se till, när du söker efter Guds sanning på någon punkt, att du noga och med öppet sinne studerar Bibeln. Dra inga förhastade slusatser innan du har sett  vad den säger om saken.

jesus_070_small.jpg

 

2 thoughts on “Aposteln Johannes/Bibelord

  1. Hej Mandy! Jag är så glad för din skull! Hör av dig då du hinner, jag finns ju här… Önskar dig en underbar helg nu. Se till att vila lite efter allt ståhej. Vi hörs. Herren är god.
    Kram f Maria

  2. Tack tack! Visst är Herren god? Han har fixat allting för mig. Värmen är fixat nu och alla saker börja äntligen ligga på sina platser. Har saknat att skriva til dig. Jag ska skriva mera på ett brev om allting som hänt. Massa kramar och allt gott i vår Herre!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.