Antikrist. /Vad vet vi?

Den troende vet att det finns någon som kallas Antikrist och som kommer att träda fram i de sista tiderna. Vi är många som anser att de sista tiderna är här nu. Därför läser vi ur 2 Thessalonikerbrevet kapitel 2:*Han kommer att trotsa allt gudomligt som finns och upphöja sig över allt som är heligt. Och han ska ta plats i Guds tempel och påstå att han själv är Gud. (2:4)

*Det verk av ondska och laglöshet som denne upprorsman ska utföra när han kommer ser ni redan spår av. Men själv träder han inte fram förrän den som håller honom tillbaka stiger åt sidan. Men då kommer han, denne ogudaktiga människa, som Herren Jesus när han kommer tillbaka bara behöver andas på för att han ska vara utrotad för gott. (2:7)

*Denne syndens man ska komma som ett Satans redskap, fylld av satanisk makt, och han kommer att lura många med märkliga tecken och under. Med sin förföringskonst ska han vinna över alla dem som är förlorade på sin sida, eftersom de sagt nej till sanningen.

De har vägrat tro sanningen, vägrat älska den och bli räddade genom den. Därför ska Gud överge dem så att lögnen får makt över dem. Och de ska allesammans bli rättvist dömda för att de föredrog orättfärdigheten och vägrade erkänna sanningen. (2:11-12)

Förklaring till stycket: Genom historien har det funnits många “antikrister”- människor som personifierar det onda (se 1 Joh 2:18; 4:3; 2 Joh 7). De har funnits i varje generation, och det kommer att förbli så tills “upprorets människa” träder fram. Strax före Jesu återkomst kommer en allt igenom ond varlese att framträda. Han kommer att vara djävulens verktyg och utrustad med hans kraft. (2:9) Denna person, som förkroppsligar allt ont, kallas ofta Antikrist.

Det är farligt att påstå att en viss individ skulle vara antikrist och därav dra slutsatsen att Jesus snart kommer. Paulus nämner inte om Antikrist i första hand för att vi ska kunna identifiera honom, utan för att mana oss till beredskap mot allt som kommer att hota vår tro. Med en stark tro behöver vi inte vara  rädda för vad som kommer att ske. Gud har allt under kontroll och kommer att besegra Antikrist.

Vår uppgift är att vara beredda när Jesus kommer och att sprida budskapet om honom så att många fler blir förberedda. /Handbok för livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.