Archive | juli 2024

Glädje i prövningen, video

Det är inte lätt i dessa tider. Vi får lära oss att ta emot prövningarna och gå igenom dem, lösa olika problem med Guds hjälp. Att bara lita på GUD är det bästa en människa kan göra, något annat alternativ är inte ok.
Det är synd om människor som kommer att stå vid avgrundens rand och inte finns någon råd eller ro framöver. Hade de haft Jesus så skulle de få den hjälp de behöver. Det kommer stora sorger och då vill det till att vi troende kan och vill hjälpa, i den mån vi kan. Älska Gud och älska o tro på hans ord. Bibelord ur Jakobs bok om prövningar och råd till oss troende, att kämpa och vara kvar hos Gud som tar oss igenom allt och alla svårigheter. Jag har varit och är hårt prövad och vill med videos och text visa dig att jag älskar Jesus och är trogen honom, hela vägen fram, tills han kommer tillbaka.

Låt mig få en stilla stund med Jesus,
när jag dignar under dagens strid.
Låt mig vid Hans helga fot få sitta,
när en storm har grumlat själens frid.

Låt mig få en stilla stund med Jesus,
när jag frestas och min tro är svag.
Jag vill fly till Honom, när det mörknar,
Han kan vända natten uti dag.

Låt mig få en stilla stund med Jesus,
Han som burit smärtans törnekrans.
Jag vill säga Honom allt, som tynger.
Intet öra lyssnar såsom Hans.

Låt mig vila vid Hans ömma hjärta.
Uti världen är så tomt och kallt.
O, jag längtar att Hans röst få höra,
längtar att få säga Honom allt.

Elsa Eklund.

Evigt liv

Evigt liv. Eternal life. JESUS.

 Evigt liv

Jordelivet /Du är här IDAG.         -Man kan ta vara på sitt liv på olika sätt. Är man klok så väljer man Jesus Kristus som Herre och får ett evigt liv, väljer man världen och flärden och att inte tro på Gud så går det illa. Det är många som inte förstår allvaret i att välja rätt sida. Ondskan regerar i världen, men med JESUS går man fri från den och satan. En del bibelord här berättar lite om hur man kan tänka som människa, och vad som väntar den troende: EVIGT LIV med JESUSJesus köpte människorna fria med sitt blod, men man vill INTE vara fri utan i satans garn, så är det i världen, den stora och stimmiga och röriga. Hos Jesus finns det FRID!

Det står:  Jesus gick omkring i alla städer och byar, och han undervisade i deras synagogor och predikade evangeliet om riket och botade alla slags sjukdomar och krämpor. När han såg folkskarorna, förbarmade han sig över dem, eftersom de var rivna och slagna, som får utan herde. Och han sade till sina lärjungar: “Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd.”
(Matt 9:38)   

*

Meningslöshet    /Bibeln Folkbibeln 1998
Jag är led vid detta. Jag skall inte leva för evigt, låt mig vara, ty mina dagar är en vindfläkt.
(Job 7:16)

Som en skugga vandrar en man omkring, han oroar sig till ingen nytta och samlar på hög utan att veta vem som skall få det. Men vad hoppas jag på, Herre? Till dig står mitt hopp.
(Ps 39:7f)

Om inte HERREN bygger huset är arbetarnas möda förgäves. Om inte HERREN bevarar staden vakar väktaren förgäves. Förgäves stiger ni tidigt upp och går sent till vila för att äta det bröd ni slitit för. Detta ger han åt sina vänner medan de sover.
(Ps 127:1f)

Förgänglighet och åter förgänglighet! säger Predikaren. Förgänglighet och åter förgänglighet! Allt är förgängligt. Vad vinner en människa med all sin möda, som hon gör sig under solen?
(Pred 1:2f)

I Herrens namn varnar jag er därför: lev inte längre som hedningarna. Deras tankar är tomma, deras förstånd förmörkat. De är främmande för livet i Gud därför att de är okunniga och i sina hjärtan hårda som sten.
(Ef 4:17f)

Ni vet ju att det inte var med förgängliga ting, med silver eller guld, som ni blev friköpta från det meningslösa liv ni ärvt från era fäder, utan med Kristi dyrbara blod, som med blodet av ett lamm utan fel och lyte.
(1 Petr 1:18-19)

Good Bible Verses Tumblr

He lives! JESUS lever och skall komma tillbaka!

Att få vara frälst är mer underbart än man kan ana, m m i det. Att få vara frälst och få vänta på Jesus är sannerligen märkligt, mäktigt, och underbart, att VETA att man tillhör honom, Frälsaren. Det är inte lätt att vara en troende och det har ingen heller påstått att det ska vara, det är en lögn om någon säger så. Det är en kamp och det är påfrestningar och det kommer att bli värre och värre att vara en troende. Men vad som än sker så är JESUS KRISTUS med oss.  

NamnlösJesusärherre

Jesus lever.

Jesus lever för att han uppstod från graven, han sitter nu i himmelen på Guds högra sida………..
Jesu fysiska närvaro upphörde när han lämnade lärjungarna och återvände (!) till himlen (Apg 1:9), men den helige Ande kom strax därefter för att trösta, hjälpa och utrusta dem för att kunna sprida de goda nyheterna om frälsningen (Apg 2:1-4). Själva frälsningsverket är slutfört. Nu sitter Jesus vid Guds högra sida, och han har makt över både himmel och jord..

Efter 40 dagar med lärjungarna for Jesus till himmelen. Två änglar förklarade för lärjungarna att han en dag skulle komma tillbaka på samma sätt som han lämnade dem, alltså i sin kropp och fullt synlig. Det är det som den troende väntar på och vet ska ske!
Historien är INGEN SLUMP. Den rör sig framåt mot ett bestämt mål- Jesu återkomst för att döma och regera världen. Vi ska sprida det glada budskapet under tiden vi väntar på Jesus- så har han sagt.
(Tanken på en lidande tjänare är inte mer populär idag än den var för 2000 år sedan. Då hade man bara tillgång till Gamla Testamentets profetior. Vi har dessutom vittnesbördet från apostlarna i Nya Testamentet och den kristna /Guds församling/ I allt detta lyfts Jesu seger över döden fram som det viktiga.
Törs vi spräcka ramen för vår egen kulturs värderingar och sätta tro till Jesus? Eller ska vi fortsätta att stå där överraskade av innehållet i de goda nyheterna?)

”Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig.”/Joh 10:27

NamnlösMaria

Fågelinfluensa och s k vaccin för 176 miljoner dollar…… m m. NÄSTA FAS kommer nu och jordbruket skall försvinna m m…

H5N1-mutationer mRNA-vaccin mot fågelinfluensa

Den amerikanska regeringen planerar att investera 176 miljoner dollar i ett mRNA-vaccin mot fågelinfluensa som utvecklats av Moderna.USA sätter planen, Sverige följer sedan efter…

2024-07-03

Den amerikanska regeringen kommer att investera 176 miljoner dollar för att ”påskynda” utvecklingen av ett Moderna-vaccin mot fågelinfluensa, meddelade tjänstemän på tisdagen.

Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), en militär entreprenör, har redan hjälpt till att utveckla en mRNA-spruta mot fågelinfluensa som har godkänts av FDA, efter ett utbrott av fågelinfluensa hos amerikanska mjölkkor. Enligt Associated Press kommer vaccinutvecklingen att inkludera en senfasstudie nästa år om tidiga tester visar lovande resultat.

mRNA-injektionen är avsedd att vara tillräckligt flexibel för att ge immunitet mot andra influensastammar än H5N1 fågelinfluensa och kunna ”snabbt omdirigeras för att rikta in sig på” en sådan stam om det behövs, enligt det amerikanska hälsodepartementet (HHS).

Den mRNA-baserade formen av det så kallade ”vaccinet” väcker oro med tanke på de inneboende riskerna med biotekniken och det dåliga meritlistan för mRNA covid-injektioner. Innan covid-utbrottet hade inte en enda mRNA-behandling från Moderna kommit ut på marknaden sedan 2013, när företaget tecknade ett avtal om att utveckla och kommersialisera mRNA-terapeutiska behandlingar.

StatNews noterade 2016 att mRNA-baserade behandlingar är ”mycket riskabla” och att ”stora läkemedelsföretag hade försökt liknande arbete och övergivit det eftersom det är extremt svårt att få in RNA i celler utan att utlösa obehagliga biverkningar.”

“Novartis övergav det relaterade området RNA-interferens på grund av oro över toxicitet, liksom Merck och Roche,” fortsatte StatNews. Oavsett om det berodde på dessa ”obehagliga biverkningar” eller av andra skäl, så tog mRNA covid-sprutorna en förödande avgift på människor runt om i världen. Enligt VAERS har det i USA enbart rapporterats 37 647 dödsfall, 216 757 sjukhusvistelser, 21 741 hjärtattacker och 28 445 fall av myokardit och perikardit, bland andra sjukdomar, på grund av covid-sprutorna, per den 31 maj.

I juni meddelade Världshälsoorganisationen (WHO) att en ny stam av fågelinfluensa, som för första gången upptäckts hos människor, har en ”potential för stor påverkan på folkhälsan.” De loggade dödsfallet av en 59-årig man i Mexiko med ”flera underliggande tillstånd” som ett ”bekräftat dödsfall till följd av mänsklig infektion med aviär influensa A(H5N2)-virus,” trots att Mexikos hälsoministerium sa att dödsfallet berodde på underliggande tillstånd som ledde till septisk chock, rapporterade Reuters.

Dr. Peter McCullough, en av de mest publicerade kardiologerna i historien, pekade nyligen på gain-of-function forskning som en sannolik förklaring till ett ”språng” av fågelinfluensa från djur till människor, med hänvisning till att den historiskt sett bara har upptäckts hos djur. Han uppmanade till en nedstängning av amerikanska gain-of-function-laboratorier och varnade för att djurutrotning och fågelinfluensavacciner bara skulle skapa ”mer resistenta stammar.”

Dr. Joseph Mercola påpekade också 2022 att Bill Gates och Dr. Anthony Fauci har spenderat år på att finansiera forskning för att ”utveckla ett fågelinfluensapatogen som kan infektera människor,” som Alexis Baden-Mayer visade i en artikel publicerad förra året. Några av dessa gain-of-function-studier har genomförts i USA:s försvarsdepartementsfinansierade biolaboratorier i Ukraina.

Mercola noterade att Christian Westbrook (”Ice Age Farmer”) i en video detaljerade Gates finansiering av Dr. Yoshihiro Kawaoka i Wisconsin för att identifiera mutationer i olika fågelinfluensastammar som kan ha pandemisk potential. Fauci har också finansierat Kawaokas arbete sedan 1990.

”I ett experiment blandade Kawaoka fågelinfluensavirus med spanska influensaviruset, vilket resulterade i ett mycket dödligt luftvägsvirus med mänsklig överföringskapacitet. Kawaoka har också experimenterat med blandningar av H5N1 och 2009 H1N1 (svininfluensaviruset), vilket skapade en luftburen hybrid som kan helt undvika det mänskliga immunsystemet och effektivt göra människor försvarslösa mot det,” förklarade Dr. Mercola.

Denna finansiering av gain-of-function forskning om fågelinfluensa är särskilt betydelsefull med tanke på att personer som Dr. Robert Redfield, tidigare chef för USA
Centers for Disease Control and Prevention (CDC), i åratal har varnat för en farlig hotande fågelinfluensa som kommer att föröda människor trots att den historiskt sett bara har upptäckts hos djur.

I en intervju med CenterPoint den 30 mars 2022, sade Redfield: ”Jag tror att den stora pandemin fortfarande ligger i framtiden, och det kommer att vara en fågelinfluensapandemi för människor. Den kommer att ha betydande dödlighet i spannet 10 till 50 procent. Det kommer att bli problematiskt.”

Anmärkningsvärt nog har Dr. Michael Greger, en forskare och vegan som en gång vittnade på Oprah Winfreys vägnar i hennes ”köttförsvarsprocess,” upprepade gånger hävdat att kycklinggårdar kommer att utlösa ett apokalyptiskt virus som kommer att hota hälften av mänskligheten. År 2006 publicerade han en bok kallad Bird Flu: A Virus of Our Own Hatching, där han hävdar att ”ledande folkhälsomyndigheter nu förutspår som oundviklig en pandemi av influensa, utlöst av fågelinfluensa och förväntas leda till miljoner dödsfall runt om i världen.”

Enligt Westbrook ”misstänker man att ett vapeniserat fågelinfluensavirus kan släppas ut för att bana väg för The Great Reset och Fourth Industrial Revolution, som inkluderar eliminering av traditionellt jordbruk och köttkonsumtion till förmån för patenterade, laboratorieframställda ’livsmedel,’” noterade Dr. Mercola. Enligt Westbrook skulle detta vara en ”kontrollerad demolering av proteintillförseln.”

infowars.com, Den amerikanska regeringen planerar att investera 176 miljoner dollar i ett mRNA-vaccin mot fågelinfluensa som utvecklats av Moderna

Comments? Det gäller våra LIV!

Windows 11 och kopiering!

IT/ÖVERVAKNING

Windows 11 kopierar nu dina privata filer till “molnet” utan ditt medgivande

ANNONSSAMARBETE MED TEUTON SYSTEMS 

PUBLICERAD IDAG 21:17

 – AV REDAKTIONEN

Microsoft har nyligen infört en kontroversiell förändring i Windows 11 som har fått många användare att höja på ögonbrynen. Den nya policyn innebär att OneDrive-säkerhetskopieringar aktiveras automatiskt utan att användarna blir tillfrågade om tillstånd, vilket väcker allvarliga integritetsfrågor.

När du konfigurerar en ny dator med Windows 11 och är ansluten till internet med ett Microsoft-konto, aktiveras automatiskt funktionen för säkerhetskopiering av mappar till OneDrive. Detta inkluderar mappar som bilder, dokument, musik och videor. Användare som tidigare haft möjlighet att själva välja om de vill använda OneDrive för säkerhetskopiering, har nu fått denna valfrihet borttagen, rapporterar bland andra PCWorld.

Denna förändring har genomförts utan någon förvarning eller förklaring från Microsoft. Tidigare krävdes det att användaren explicit aktiverade den automatiska säkerhetskopieringen, och Microsoft påminde regelbundet om denna möjlighet. Nu är den aktiverad som standard, vilket innebär att användarna kan upptäcka att deras personliga filer och mappar plötsligt synkroniseras till molnet utan deras vetskap.

Konsekvenserna av denna ändring kan vara betydande. Många användare kan uppleva att deras skrivbord plötsligt blir överbelamrat med filer och mappar från tidigare datorer, vilket kan orsaka frustration och förvirring. Dessutom väcker detta allvarliga frågor om användarnas integritet och kontroll över sina egna data.

Linux – ett alternativ som respekterar ditt privatliv

I kontrast till Microsofts nya policy erbjuder Linux ett helt annat förhållningssätt till användarkontroll och dataintegritet. Linux-operativsystemet, som är känt för sin öppenhet och flexibilitet, har ingen inbyggd funktion för att automatiskt kopiera användarnas privata filer till externa molntjänster utan deras uttryckliga medgivande.

Linux-användare har fullständig kontroll över sina system och kan själva välja vilka säkerhetskopieringslösningar de vill använda, om några alls. Det finns ett brett utbud av verktyg och program tillgängliga för Linux, som möjliggör säkerhetskopiering både lokalt och till molnet, men dessa är alltid under användarens direkta kontroll och kräver aktivt medgivande för att implementeras.

Denna skillnad belyser en fundamental skillnad i filosofi mellan Microsoft och Linux-gemenskapen. Medan Microsoft nu tvingar användarna in i sitt ekosystem och automatiskt synkroniserar data till OneDrive, främjar Linux användarnas frihet och kontroll över sina egna data. Linux-användare behöver aldrig oroa sig för att deras privata filer ska kopieras till en extern molntjänst utan deras vetskap eller godkännande.

Microsoft har ännu inte kommenterat kritiken eller förklarat varför denna ändring genomfördes utan användarnas medgivande.

Redaktionen
redaktionen@nyadagbladet.se

Maria: JA det går fort nu till den övervakning av människorna de bestämt för så längesedan! Det var INNAN datorerna kom som detta redan var på G! vet du det! DET är vad som skett med alla tekniska saker, Datorer, TV, RADIO… allt planerat för olika syftens skull. NWO är INTE bara ett namn utan den TID VI LEVER I! Detta är bara början skall du veta. Oj vilken gammal dator jag har… / Hmmm återkommer…

1.Alzheimers och covid-vaccin, 2. Högsta Domstolen och stämningar

Forskare kopplar covid-vaccin till Alzheimers

KRITISERADE COVIDVACCINERINGEN 

 – AV MARKUS ANDERSSON

PUBLICERAD IDAG 17:14

Foto: Frank Marino/Pexels

Otaliga vaccinskador och allvarliga bieffekter har kopplats till covid-vaccinen.

I en studie från sydkoreanska Seoul noterar forskarna en högre förekomst av Alzheimers sjukdom och lindrig kognitiv störning hos personer som vaccinerade sig mot covid-19.

Preliminära bevis tyder på en potentiell koppling mellan covid-19-vaccination, särskilt mRNA-vacciner, och ökad förekomst av AD och MCI“, skriver man.

En grupp sydkoreanska forskare konstaterar att det funnits många frågetecken och utmaningar i samband med covid-19 – och att detta inte minst innefattar en utbredd oro för allvarliga vaccinskador och biverkningar relaterade till de experimentella mRNA-vaccinen – inklusive möjliga kopplingar till neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers sjukdom.

I en studie där man analyserat data från drygt 558 000 individer i huvudstaden Seoul har man försökt undersöka sambandet mellan covid-vaccinationer och uppkomsten av Alzheimers sjukdom och lindrig kognitiv störning (MCI).

Den data man gått igenom kommit från den nationella sjukförsäkringstjänsten i landet och deltagarna delades in i vaccinerade och ovaccinerade grupper och man fokuserade på förekomsten av Alzheimers och MCI efter vaccinering.

Behövs ytterligare forskning

Resultaten visade en ökad förekomst av både MCI och Alzheimers hos vaccinerade individer – och särskilt hos de som injicerats med mRNA-vaccin, inom tre månader efter vaccinationen. Gruppen som fick mRNA-vaccinen uppvisade en signifikant högre incidens av Alzheimers och lindrig kognitiv störning jämfört med den ovaccinerade gruppen, medan inget tydligt samband mellan vaccinen och vaskulär demens eller Parkinsons sjukdom noterades.

Preliminära bevis tyder på en potentiell koppling mellan covid-19-vaccination, särskilt mRNA-vacciner, och ökad förekomst av AD och MCI”, konstaterar forskarna.

Man betonar att ytterligare forskning behövs ”för att klargöra förhållandet mellan vaccinindicerade immunförsvar och neurodegenerativa processer” och att det är mycket viktigt att ”vaccinens långsiktiga neurologiska effekter” övervakas och undersöks.

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

Guds kärlek. Jesus dog för dig och vill ge dig ett NYTT liv.

Joh 5:42Jag känner er och vet att ni inte har Guds kärlek i er.
Rom 5:5Och hoppet sviker oss inte, för Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande som han har gett oss.
Rom 8:39höjd eller djup eller något annat skapat ska kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.
2 Kor 13:13Vår Herre Jesu Kristi nåd, Guds kärlek och den helige Andes gemenskap vare med er alla.
2 Thess 3:5Må Herren leda era hjärtan in i Guds kärlek och Kristi uthållighet.
1 Joh 2:5Men hos den som håller fast vid hans ord har Guds kärlek verkligen nått sitt mål. Så vet vi att vi är i honom.
1 Joh 3:17Om någon har jordiska ägodelar och ser sin broder lida nöd men stänger sitt hjärta för honom, hur kan då Guds kärlek förbli i honom?
1 Joh 4:9Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom.
Judas 1:21Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet ska ge er evigt liv.

-En särskilt nedbrytande åkomma är BRISTEN på SANN KÄRLEK till Gud och medmänniskor.

-Människors synder får människors kärlek att KALLNA.

-Den riktar uppmärksamheten FRÅN Gud och fäster den på människan själv istället.

-Ingen riktig kärlek finns i människan då,  – utom egoismens kärlek.