Hälsa/ Svält. Men GMO…/ i Kenya

 

NEJ TILL GMO! Ät INTE GMO, Men:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=271387

Biskopar i Kenya: Ät genmodifierad mat

Romersk-katolska biskopar i Kenya ger nu människor rådet att äta genmodifierad mat för att hejda svälten på Afrikas horn. Samtidigt motsätter sig många grupper import av genmodifierade grödor.
– Vi föredrar icke genmodifierad mat, men om det är kris och maten kan ge återuppliva en människa från en dag till en annan, så ät den, säger ärkebiskop Zacchaeus Okoth av Kisumu till den nyhetsbyrån ENI.

Okoth menar att risken för att dö i torkan blir allt större i takt med att matpriserna stiger, boskapen blir sämre, och den höga inflationen.

Biskoparnas råd går på tvärs med flera organisationer i Kenya som istället motsatter sig de eventuella planerna att landet ska importera genmodifierade majs från Sydafrika.

Dessa menar att det kan skada människors hälsa. Men kenyanske professor Shaukat Shabairo, chef för Nationella rådet för vetenskap och teknik, menar att maten kan hjälpa i den svåra situationen.

– När det inte finns några alternativ kan genmodifierad mat vara en livskraftig källa.

Enligt FN behöver omkring 2,9 miljoner kenyaner hjälp att få tillgång till mat på grund av torkan som den senaste tiden slagit hårt mot Afrikas horn.

Redaktionen
redaktionendagen.se

*

*

VEM eller VILKA skapar SVÄLTEN? VEM eller VILKA har skapat GMO? Vad är det som sker, jo detta är planerat sedan länge, Läs om de stora bolagen som  t ex Monsanto./Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.