Vittnesbörd del 6 /Bönesvar

Bönesvar

Gud gör under. Det jag vill berätta för dig nu, är vad som hände när vi bad om en större lägenhet. Jag hade flyttat upp till Västerås och gift mig år 2002. I november tyckte vi att vår lägenhet var för liten för allt bohag vi hade. Jag hade ju med mig mycket från mitt hem. Vi visste att vi i alla fall skulle behöva en trerumslägenhet.

Då tänkte vi: Vi ber över saken. Sagt och gjort, det var vad vi gjorde. En kväll gick vi förbi vår grannes dörr, och då tänkte vi; vi lägger händerna på dörren där, och ber om att få den lägenheten för det är en trea.

En kväll en vecka senare satt vi och såg på tv, och det ringer plötsligt på dörren! Vem var nu detta kl. 21 på kvällen?

Min man öppnade och det var vår granne som stod utanför. Han säger: Ja, jag har tänkt. Jaha, tänkte vi. Och han fortsätter: Ni har ju mindre lägenhet än jag och jag har en sådan stor, som jag egentligen inte behöver.Kan ni tänka er att byta med mig?

Vad sa vi då? Vi började skratta och fick ur oss: Halleluja!  Grannen tittade underligt på oss och frågade? Vadå?

Vi sade som det var och berättade för honom hur vi bett. Han skakade på huvudet, men såg ganska så nöjd ut i sitt förvirrade tillstånd. Nu kunde vi flytta in redan nästa helg, och det var ju inga större besvär, för det var ju dörr-i-dörr.

Så gör Gud. Han svarar på bön. Denne granne blev sedermera frälst och döpt. Men det är en annan historia.

/Maria

2 thoughts on “Vittnesbörd del 6 /Bönesvar

 1. Hej Ellinor
  Ja Gud gör under än idag! Varje dag!
  Han är otroligt fantastiskt underbar.
  Tack för din kommentar, det är så roligt när du hälsar på här.
  Ha en fin söndag! /Gud välsigne dig!
  Varm hälsn fr Maria!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.