Ordspråksboken/ 16:1 Gud har sista ordet

Ordsprb 16:1

“Vi kan alltid göra upp våra planer, men det är ändå Herren som har sista ordet.”

Gud har sista ordet står det. Varför skall vi då göra upp planer kan man fråga sig? Det måste alltid finnas ett samband och en samverkan mellan våra ansträngningar och Guds intentioner. Han vill att vi ska använda vårt förstånd, söka goda råd av vänner och göra upp planer.

Men resultatet är alltid hans ansvar. Att planera är ett sätt att söka Guds vilja. Om du har gett honom ditt liv, vad är då naturligare än att du ber om hans ledning och handlar efter den plan han ger dig.

Fungerar detta? Ja, det gör det. För så här gör jag i mitt liv. Jag planerar,och jag frågar alltid efter hans ledning innan jag gör något. Jag vill att det jag vill göra skall överensstämma med hans vilja. För det står ju: “Ske Din vilja..”

“Du som är livets väg, bär mig till dig. Du som är världens ljus, lys upp min väg.” /B Karlsson

Om jag gör enligt ovan, så betyder det att jag litar på att han vet bättre än jag, och jag slipper att gå i egen kraft, som jag kanske inte ens har. Jag får ledning över mitt liv, över allt jag behöver göra, men kanske inte alltid vet vad som är bäst för mig. Då vet jag att han kommer med ett svar. På detta sätt är man aldrig rådlös eller står själv i förtvivlan. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.