Vishet och dårskap. Problem och svårigheter. Räddad av Gud. Är du nära honom?

580Copyright Maria

 

En del kristna ser ner på andra kristna som har problem och svårigheter av olika slag. Det är fel att göra så. Guds folk är INTE befriat från problem och svårigheter och kanske är den som inte haft svårigheter inte så nära Herren och så villig att lära. Den som har lärt av Guds vishet kan bli räddad, men den ogudaktige (syndaren, den otroende, den som inte vill tro) faller på eget grepp.

En gudfruktig människa som drabbas av lidande kan räkna med att det är tillfälligt. Hon kommer att räddas från evig död.

Det är märkligt att man inte förstår att prövningar kommer, och skall övervinnas med Guds hjälp. Vad vore jag om jag inte haft Gud vid min sida? Jag vore mycket död och skulle inte komma vidare…men Gud har hjälpt i alla svårigheter.

Några bibelverser ang rättfärdighet och orättfärdighet:

10:2. Ogudaktighetens skatter gagna till intet
men rättfärdigheten räddar från döden.
  Ords. 11:4. Hes. 7:19.

*

10: 3. HERREN lämnar ej den rättfärdiges hunger omättad,
men de ogudaktigas lystnad avvisar han.

*

10:6. Välsignelser kommer över den rättfärdiges huvud,
men de ogudaktigas mun gömmer på orätt.
 
PS. 27:12. Ords. 10:11.

*

10:17. Att ta vara på tuktan är vägen till livet, men den som ej aktar på tillrättavisning, han far vilse.
  Ords. 13:1, 18.

*

Ordspr 10:20. Den rättfärdiges tunga är utvalt silver,  men de ogudaktigas förstånd är föga värt.

*

10:28. De rättfärdigas väntan får en glad fullbordan,
men de ogudaktigas hopp varder om intet.
  Ps. 112:10. Ords. 11:23.

*

Ju mer en människa fruktar och ärar Gud, desto mer intensivt kommer hon att hata det onda.

NamnlösMaria

 

 

4 thoughts on “Vishet och dårskap. Problem och svårigheter. Räddad av Gud. Är du nära honom?

 1. Hej Marie!
  Det är som du säger, i många fall, jag har sett många sådana frireligiösa församl. och folk som verkligen tagit sig ton och kallat sig det ena och det andra och upphöjt/er sig själva att vara profeter m m. Det är verkligen illa.
  Jesus berättar för oss om fariséer och det kan man läsa om hur det var, hur man behandlade vår Frälsare och folket. Hur gör man idag? ja det har du berättat om här och det kommer dagar då det finns de som kommer att få svara för det.
  Det gäller att vara utanför lägret! Utanför! och vara med JESUS!
  DÅ lär man sig.
  KRAM till dig!
  Gud välsigne dig och jag tackar för din frälsning

 2. Jag är ledsen att behöva erkänna att det är så det fungerar i de frireligiösa kyrkorna, men tyvärr är detta sanning.Jag är övertygad att det är deras egna lagar som gäller också Maria! Skulle vara roligt att vara med den dagen Jesus kommer tillbaka och frågar dessa “hur behandlade ni era medmänniskor” i deras kyrkor?!I bibeln kan jag läsa hur de största människorna ska bli de minstas tjänare…Och de minsta ska bli de största..Kan varken citera eller peka på ställen i bibeln där det står om detta..Men hur som helst är bibeln mitt rättesnöre..Jag undrar hur dessa ultra religiösa ska klara av det!!??
  Kram Maria

 3. Hej Marie!Tack för att du besöker sidan och har behållning av vad som säges här. Jag är fullkomligt allergisk,trött, på de som inte kan behandla sina troende medvandrare på bra och fint sätt. Fariséer är rätta ordet och man vet hur de var, de hade sina egna lagar och idéer och var ju så perfekta, men de kände inte GUD!
  Är man nära Gud då vet man vad hans ord säger och man lär sig hela tiden nya saker som Gud vill att man skall lära.
  Gud är god!
  FRID!
  Kramar! /Maria

 4. Hej Maria!

  Tack för att du tog upp detta ämne med religiösa mänskor som ser ner på andra troende. Har själv upplevt detta i mitt liv. Jag har helt och hållet slutat besöka församlingar pga. av detta. Kan nämligen inte förstå hur ultra religiösa tänker och framförallt beteer sig mot sina medvandrare. I alla fall är sådana församlingar inte ngt att hålla fast vid…Jag tycker den benämningen Jesus använde, “FARISEER” är lämpligt i detta sammanhang!
  Jag önskar er båda, Maria och Harri det bästa!
  Gud välsigne er!
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.