Vardagen /med Jesus. 2 Kor 3:4-6; 3:16

 

*

Jag behöver alltid hjälp från Herren Jesus. Varje dag och varje stund. Han är den som gett mig livet och jag vill leva det för honom. Vem är väl som han? Ingen.

Förr såg jag inte att han fanns för mig, jag kunde inte se eller förstå eller veta det, för jag hade en slöja för mina ögon och ett tillstängt hjärta. MEN jag fick nåden att bli frälst.

*

16 Men närhelst någon omvänder sig till Herren, tas slöjan bort. 17 Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet. 18 Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden. /2 Kor 3:16

Det gamla förbundet bleknade och att människornas sinnen och hjärtan var beslöjade..När man tar emot Kristus,  lyfts  stolthetens slöja bort och ljuset bryter fram.  Kom till Jesus.

4 En sådan tillit har vi till Gud genom Kristus, 5 inte så att vi av oss själva skulle kunna tänka ut något på egen hand, utan vår förmåga kommer från Gud. 6 Han har gjort oss dugliga till att vara tjänare åt ett nytt förbund, som inte är bokstavens utan Andens. Ty bokstaven dödar, men Anden ger liv.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.