Var på vakt mot girigheten / Länk till predikan

Maria

Maria

******

När vi läser Uppenbarelseboken så förstår vi snart hur det ska bli och hur det faktiskt är i världen. Genom hela Bibeln så har Gud varnat människan för att göra och säga viss saker och han talar om hur han vill att vi ska vara mot andra och hur sluttiderna blir.

Det är inte lätt att leva som en troende frälst kristen i denna  världen och den miljö man lever i. Människor tror att man ju ska vara “perfekt” eller något ditåt, men det är ju fel tanke, för det blir inte den troende förrän den kommer till himmelen.

Det är inte lätt att framföra sin tro och missionera, för alla ser inte på det med blida ögon. Vi ser terror och bomber och våldsdåd varje dag, men snälla, kan man inte begripa att det var INTE så Gud hade tänkt att det skulle vara.

Några hållpunkter/direktiv för människor är bl a följande:

*Sätt alltid människor först. Låt saker och aktiviteter  komma i andra hand.

*Var ödmjuk i och för dina egna uppgifter, särskilt där du lyckas bra.

*Kom ihåg att aldrig kompromissa med Guds ord och Guds vilja.

*Låt aldrig en medmänniska komma i kläm för pengars skull.

*Gör det som är rätt, vad det än kostar.

*Engagera dig bara i sådant som resulterar i sådant som resulterar i bestående ting och gagnar andra, och undvik allt som bara är till för att tillfredsställa världsliga begär.

Tycker du att det stämmer att man följer dessa punkter i samhället?  jag tycker inte det.

Uppenbarelseboken 18 handlar om Babylons fall och om hur människor sitter fast i ett system som kommer att rämna och människor förlora allt.  Nyss hörde jag om närodlad politik på nyheterna…vad är närodlad politik, oj vad de kämpar med sina opinionssiffror….och kriget i SYRIEN fortsätter!

Världens dom kommer, var så säker på det, och följ därför Guds ord och hans riktlinjer!

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/25994   Facing down the devil´s lies  Read the sermon! om att se på Gud och inte på satan och hans tricks.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.