Våldet i samhället/Extremt…i Malmö

 

Elände, igen:

Brittiska bråkmakare till Malmö/Kan man slåss fredligt????

En våldsam brittisk organisation som slåss mot ”islamisering” kommer till Malmö.
English Defence League är samlingsbegreppet på en grupp på möjligen flera tusen personer som hävdar att den slåss fredligt mot vad den ser som ökat islamiskt inslag i samhället.

I Sverige har den gjort sig känd för våldsamt bråk i samband med en moskéinvigning i Göteborg.

Till Malmö vill gruppen komma och demonstrera mot våldtäkter, uppger Sveriges Radio. Enligt samma källa har organisationen ställt till med våld överallt där den visat sig.

Norrmannen Anders Behring Breivik, som sitter häktad för terrordåden på Utøya och i Oslo, betraktade rörelsen som räddningen för Europa och det finns uppgifter om att han deltog i dess aktiviteter.  Artikeln:http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1601191/Brittiska-brakmakare-pa-vag-till-Malmo.html

English Defence League (EDL), grundat 27 juni 2009 i Luton i England, är en högerextrem rörelse som motsätter sig vad den uppfattar som spridandet av islamism, sharialagar, islamistisk terrorism och invandring i England. EDL använder gatuprotester för att markera mot vad de menar är islamistisk extremism. Vid många av EDL:s sammankomster har sammanstötningar skett med motdemonstranter, däribland anhängare till Unite Against Fascism (UAF).

Som symbol har English Defence League ett kristet kors.

Läs mer

/Det står i artikeln ovan att bråkmakarna har ett kristet kors som symbol. Enligt mina ögon och kunskap är det INTE ett  “Jesus-kors” ett kristet kors,  utan ett s k Tempelriddarorden-kors som riddare m fl använde…..Det kan bli väldiga missförstånd om man tror att dessa killar är kristna eller står för kristna ideal…anser jag.  Hur vågar de inbilla människor att det skulle vara kristendom det handlar om? Jag vill inte heller ha sharialagar och moskéer överallt, men ngn måtta får det vara/Maria som hoppas att de alla blir frälsta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.