TRO/Tidn Dagen artikel./VÅGA vara en troende!!!

 

Opinion – Insändare

*Jag förvånas över de otydliga svaren från våra kyrkoledare
Jag har tagit del av Dagens artikelserie “Min väg till Gud”, där fem kyrkoledare berättar om sin väg. Det som förvånar mig och gör mig bestört är att frälsningen får så liten eller ingen plats, och att Guds Ord ifrågasätts. Anser inte kyrkornas ledare att Bibeln är sann? Vad ska vi andra då tro?

Har det till exempel ingen betydelse om vi tror att Jesus gick på vattnet eller inte? Tror vi så lite om Gud, som skapat världen och uppehåller den, att han inte skulle kunna gå på vattnet?

Ett långt större under är att han skapar tro i våra hjärtan.
Flera svävar på målet när det gäller eviga straff. Ärkebiskopen menar att Gud vill oss alla väl. Och det är helt sant, det var därför han sände Jesus till vår frälsning. Skulle då allt det lidande som Jesus utstod för vår skull vara meningslöst? Och den efterföljande uppståndelsen, som bekräftar att det var fullbordat – tror vi inte på det är vi de mest ömkansvärda av alla människor, enligt 1 Korintierbrevet 15:16ff.
Gud skulle inte gå att lita på om han ena stunden dör för våra synder och sedan struntar i om människor tar emot honom eller inte utan släpper in alla i himlen, dit inget orent kan komma. Är vi inte i Jesus är vi orena.

Gud tvingar sig inte på någon, men han har stakat ut vägen. Den som inte vill ta emot frälsningen tvingas inte. Hur skulle det bli för den som inte vill veta av Gud på jorden att tvingas leva med honom i himlen i evighet? Jesus varnar mycket för att människor ska gå förlorade och talar också om evig pina. Och det kan vi räkna ut att en ond värld utan Gud är pest och pina.
I dag är det mycket vanligt, inte minst i kyrkan, att människor hittar på egna vägar till Gud, och att Gud och hans ord inte får leda.
Sorgligt nog är det ofta kyrkan som banar väg för sekulariseringen. Kristna, som vill hålla Bibeln högt, hånas och kritiseras av människor inom kyrkan. Vi behöver vända om till Gud och göra bättring i “säck och aska”, annars kommer säkert den andliga ljusstaken att flyttas från oss och Guds dom kommer över oss.

Låt oss böja oss inför Gud och låta hans ord styra våra liv även om det inte är politiskt korrekt! /Karin/    Artikel TIDN DAGEN

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=268131

Och: VAD har tro med politik att göra?   Jesus är Herre!  Våga vara en troende!/Maria

**

 MER LÄSNING:  Präst tar time out efter blöt afton
http://www.dn.se/nyheter/sverige/prast-tar-time-out-efter-blot-afton

En präst i Skara stift har tagit time out sedan han stängts av från sitt utlandsuppdrag efter en krogkväll med för mycket att dricka, uppger TV 4 Nyheterna Skaraborg.
Prästen gick på puben med en grupp människor som han var själavårdare för. Prästen bekräftar att det blev för mycket, men tycker att hans arbetsgivare tog i i överkant som skickade hem honom.

Ärendet ligger nu på domkapitlets bord. Där inväntas utredningen från prästens arbetsgivare.  /DN  /                                 Kommentar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.