Tro/och livskraft. Framtiden- tror du..

 

 

Framtiden-  Tror du på Gud?

Här vill jag visa några bibelord som vill säga oss om hur lite vi vet om framtiden, möjligtvis kan man förstå att för den som tror samverkar allt till det bästa.

Men det finns en sak man måste veta:
Den som inte tror blir ett offer, sveps iväg av livets starka ström och drabbas av tvivel på meningen med alltsammans, medan den troende kan få ut det allra bästa av livet genom kunskapen om dess innersta mening.
Den som inte tror är rädd för döden medan den troende inte ser något skrämmande alls i den, eftersom Kristus har besegrat den. Genom honom lever den troende för evigt i Guds närhet.

FRAMTID:

Ps 37:37 Ge akt på den oklanderlige, se på den rättrådige, det finns en framtid för fridens man.

Ps 37:38 Men syndarna går alla under, de ogudaktigas framtid blir avskuren.

Ords 19:20 Lyssna på råd och tag emot fostran, så att du för framtiden blir vis.

Ords 23:18 Förvisso har du då en framtid, och ditt hopp skall ej bli om intet.

Ords 24:14 Så är kunskap och vishet för din själ. Om du finner dem, har du en framtid, och ditt hopp blir ej om intet.

Ords 24:20 Ty den som är ond har ingen framtid, de ogudaktigas lampa skall slockna.

Jes 33:6 Han skall vara din framtids säkra grund, rik på frälsning, vishet och kunskap. HERRENS fruktan skall vara Sions skatt.

Jes 41:23 Tala om vad som skall hända i framtiden, så att vi kan se att ni är gudar. Gör något, vad det vara må, så att vi alla häpnar när vi ser det.

Jer 25:12 Men när sjuttio år har gått, skall jag straffa kungen i Babel och folket där för deras missgärning, säger HERREN, och även kaldeernas land skall jag göra till en ödemark för all framtid.

Jer 29:11 Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.

Hes 35:9 Jag skall göra dig till en ödemark för all framtid, och dina städer skall inte mer vara bebodda. Då skall ni inse att jag är HERREN.

Hes 39:22 Israels folk skall inse att jag är HERREN, deras Gud, från den dagen och för all framtid.

Dan 2:45 Du såg ju att en sten revs loss från berget, men inte genom människohänder, och att den krossade järnet, kopparn, leran, silvret och guldet. Den store Guden har nu uppenbarat för konungen vad som skall ske i framtiden, och drömmen är sann och uttydningen tillförlitlig.”

Dan 8:26 Synen om kvällar och morgnar, som det talats om här, är sann. Men göm du synen, för den syftar på en avlägsen framtid.”

Dan 10:14 Men nu har jag kommit för att undervisa dig om vad som skall hända ditt folk i kommande dagar, för synen syftar på framtiden.”

1 Kor 3:22 det må vara Paulus, Apollos eller Kefas, det må vara världen, liv eller död, nutid eller framtid. Allting är ert.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.