Tro /Trygghet och visshet

Trygghet och visshet. Två ord – samma betydelse. I den tro jag har är orden sanna och med lika betydelse. För mig är min tro både trygghet och visshet. Jag har ett förflutet, men lever inte längre i det, för Jesus har gett mig en framtid. Min framtid är ljus, där inget mörker finns. Jag har ju Jesus så hur kan mitt liv bli mörkt?        Rättelse 2022 då jag går igenom alla artiklar:   Jodå livet blev otäckt svart igen!!  jag har fått smaka på stort elände och svart sorg. /

Jag litar på Gud, för han har gett mig ett nytt liv genom Jesus Kristus. Att lita på Gud är det enda en människa kan göra, för det finns ingen annan som kan ge den absoluta sanning och kärlek som han kan ge.

Gud kommer också alltid att hålla alla sina löften. Vem av människor håller sina löften? Det är ett fåtal människor som kan stå för vad de lovat andra.

I Hebréerbrevet 11:1 står det:

“Vad är tro för något?, Jo, det är den trygga förvissningen om att något som vi önskar också kommer att hända. Det är övertygelsen om att det som vi hoppas på verkligen väntar oss, även om vi inte kan se det framför oss.”

Detta är så fantastiskt. Jag förstod inte detta i början av min vandring med Gud. Omständigheterna och okunnighet om Guds Ord gjorde att jag inte kunde ta till mig den lärdom han ville ge. Att tro. Det var svårt, att tro när livet låg i spillror. Jag lät inte heller Gud träda in så som han ville. Jag skulle ju fixa detta själv minsann. Hur gick det då? Det gick inte alls bra, för jag gjorde ju fel val och gick fel väg.

Vilken sorg det var att inte kunna gå vidare som man ville. Eller rättare sagt borde jag ha gått vidare så som Gud ville. Tänk vilka misstag en människa kan göra. Sturskhet, envishet och alla möjliga saker försvårar livet för oss, även fast vi är frälsta. För att allt beror på kunskap.

Tro, det fick jag. Tror, det gör jag. Tro är en underbar visshet och kunskap om att Gud har allt i sin hand, och aldrig sviker.

Tro är att veta att man med Guds under och underbara undervisning kan gå vidare mot ett bestämt mål. Det gäller ej prylar och världsliga saker, utan det gäller att man vet att man är Guds medarbetare för resten av livet.

Tack dyre Jesus för allt du gjort för mig.

Jesus Kristus är densamme igår, idag och i evighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.