Kärlek /Guds kärlek

Guds kärlek till oss är oändlig, vi kan nog aldrig riktigt förstå hur mycket han älskar oss alla. Han är vår Far. Rättfärdighet och kärlek är grundläggande egenskaper i Guds karaktär och därför nödvändiga att sträva efter också för hans barn. Som alla med karaktärsegenskaper och personlighetsdrag är det viktigt att de är disciplinerade och balanserade.

Fullkomlig kärlek innefattar förlåtelse men också fostran, annars blir den överslätande och menlös. Rättfärdighet som reduceras till enbart laglydnad är kärlekslös. När rättfärdighet och kärlek är i balans hos människor,är det ett starkt vittnesbörd om Guds karaktär som ger trovärdighet åt både Gud och hans barn.

Det jag har fått från Gud, det är en underbar underbar kärlek. Jag känner verkligen att jag är älskad för den jag är. Han har verkligen lyft mig och kallar mig för sin. Den kärleken jag kan ge till svar på hans omsorger är jag så lycklig över. Tänk, att jag kan ge kärlek tillbaka, svara på hans kärlek till mig.

Kom ihåg att Gud aldrig sviker dig. Hur svag och eländig och ensam och förvirrad du än är, så finns han för dig. Om andra människor sviker dig, så finns hans famn för dig. Gud överger dig aldrig. När vi inte ser hans väg eller hör hans röst eller är helt och hållet uppgivna, då finns Guds nåd ändå tillgänglig för oss och det finns nåd för varje synd du bär på./Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.