Tro /Tro som övervinner världen/Hopp

 

Vad är tro? Det är något som genomsyrar  hela våra liv, leder oss och visar oss alltid vägen, det är en tro på Gud som inte lämnar oss, vad som än skulle kunna ske! Vad har man utan sin tro? Ingenting.

*

Jag är inte rädd för satan, även kallad djävulen, den som man säger inte finns, men han finns ska du veta. Min tro på Gud är det finaste och bästa jag har, hur är det med dig, känner du Jesus? Det är mer än dags att börja tänka på vem du är och vad du skulle kunna bli i Kristus, det finns en evighet, var skall du tillbringa den?

*

2Th 2:13  Men vi för vår del äro pliktiga att alltid tacka Gud för eder käre bröder, I Herrens älskade, därför att Gud från begynnelsen har utvalt eder till frälsning, i helgelse i Anden och i tro på sanningen.

*

2Th 2:14  Härtill har han ock genom vårt evangelium kallat eder, för att I skolen bliva delaktiga av vår Herres, Jesu Kristi, härlighet.

*

2Th 2:15  Stån alltså fasta, käre bröder, och hållen eder vid de lärdomar som I haven mottagit av oss, vare sig muntligen eller genom brev.

*

2Th 2:16  Och vår Herre Jesus Kristus själv och Gud, vår Fader, som har älskat oss och i nåd berett oss en evig hugnad och givit oss ett gott hopp,

*

2Th 2:17  han hugne edra hjärtan, och styrke eder till allt vad gott är, både i gärning och i ord.
____

1Jn 2:14  Jag har skrivit till eder, mina barn, ty I haven lärt känna Fadern. Jag har skrivit till eder, I fäder, ty I haven lärt känna honom som är från begynnelsen. Jag har skrivit till eder, I ynglingar, ty I ären starka, och Guds ord förbliver i eder, och I haven övervunnit den onde.

*
1Jn 5:4  Ty allt som är fött av Gud, det övervinner världen; och detta är den seger som har övervunnit världen: vår tro.

*

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.