Tro /och bönesvar. Lämna allt till Gud

 

*

28 Maj

“Jag släpper dig icke med mindre du välsignar mig. – Och han välsignade honom där. 1 Mos 32:26-29

JAKOB undfick välsignelsen, icke genom kamp, utan genom att stödja sig på Herren. Fastän hans höft var ur led, och han icke längre förmådde kämpa, gav han likväl icke upp. Han slog sina armar kring den hemlighetsfulle motkämpen och klamrade sig med hela sin tyngd hjälplöst fast vid honom, ända till dess han övervann honom.

Vi segra icke heller i bönen, förrän vi avstå från kampen, ge upp vår egen vilja och i tillitsfull tro slå armarna kring vår Fader. Vad kan för övrigt en svag människa med all sin förmåga rycka till sig ur Allmaktens hand? Kunna vi med våld tilltvinga oss välsignelsen från Gud? Det trotsiga egensinnet har aldrig framgång inför Honom. Det är den Gud hängivna tron som vinner seger och undfår välsignelsen. Det sker icke genom att göra vår egen vilja gällande, utan genom att i ödmjukhet och tillit säga: “Icke min vilja utan din.” Vi äro starka i Gud endast i den mån jaget är besegrat och dött. Icke genom att kämpa, utan genom att stödja oss på Herren, bliva vi välsignade. – J. R. Miller.

Nedanstående händelse ur en broders liv visar oss, hurusom Varje själiskt fasthållande vid de synliga tingen kan hindra oss i bönen. Han berättar följande: “Min lille gosse var mycket sjuk. Läkarna gåvo föga hopp om hans tillfrisknande. Jag uppbjöd hela min förmåga att bedja för honom, men hans tillstånd endast förvärrades. Detta varade under flera veckor. En dag iakttog jag honom, där han låg på sin bädd, och jag förstod, att han icke kunde leva länge, om sjukdomen icke tog en annan vändning. Jag sade till Gud: ‘O Herre, jag har offrat mycken tid i förbön för min gosse, och han blir dock icke bättre. Nu överlämnar jag honom åt Dig och börjar bedja för andra. Är det Din vilja att ta honom bort så väljer jag den – jag överlåter honom nu helt åt Dig.’ Så kallade jag in min hustru och omtalade för henne, vad jag gjort. Hon grät och anbefallde gossen i Guds händer. Två dagar senare fingo vi besök av en trosbroder. Han hade visat stort intresse för vår lille son och offrat mycken tid i förbön för honom. Han sade: ‘Gud har givit mig tro för hans tillfrisknande – ha ni tro härför?’ Jag svarade: ‘Jag har överlämnat honom åt Herren, men jag vill än en gång tala med Honom om saken.’ Jag gjorde det också, och under det vi bådo, fick jag tro för gossens tillfrisknande. Från denna stund blev hans tillstånd bättre. Det själiska fasthållandet vid honom i min bön hade varit ett hinder för bönesvaret. Skulle jag fortsatt därmed och vägrat överlåta honom i Guds hand, är jag rädd för, att jag ej haft min gosse hos mig i dag.”

Kära Guds barn, om du vill, att Gud skall besvara dina böner, då måste du vara redo att följa vår fader Abrahams fotspår, till och med då de leda upp till offerberget. Rom 4:12

Från “Källor i öknen” av Mrs. Chas. E. Cowman.

4 thoughts on “Tro /och bönesvar. Lämna allt till Gud

 1. Hej Lena, friden i hjärtat får man av Jesus- helt klart. Sedan kan det finnas orosmoment och annat som gör att man vacklar till ibland, jag har mina sjukdomar som stör dagligen- inte kul alls. Visst är det kul då man får kommentarer! Och tack för att du kommenterar det du gillar här, det gör mig glad.
  Vi hade mycket kontakt då de andra också var med från olika håll osv men det rann ut i sanden. Vet du, jag mailar dig, tänkte faktiskt ringa dig härom dagen, plingpling- är det Lena… Vi hörs! /Tack för telefonsamtalet vi hade idag!/ Kramar f Maria

 2. Hejsan

  Jo, visst består friden i ens hjärta..jag är så Glad o Tacksam för det..Jesus är min frälsare *och* absolut bästa vän..som leder o styrker mig varje dag. Men *ibland*, när man lever som jag med att inte mannen är med så…blir ibland friden *störd*
  Jag har inte skrivit något på min blogg på länge bl a pga ingen komenterar så..ska man klart inte bry sig om men..
  Tänker ofta på dig,för vi hade så mycket
  kontakt ett tag ju.
  Blessing/Lena

 3. Hej Lena Det är så sant det som står om att ha TILLIT- Bara veta att Gud har hand om allt och det som inte vi kan ordna – det kan han ordna- vi är hans barn och skall lita på vår Far. MEN det tar ju ett tag innan man kan böja sig så pass att man kan ta till sig vad Gud säger och vill.
  Jag har böjt mig och vill göra hans vilja, friden består trots bekymmer- för han är min Far och han gör allting rätt och leder rätt..
  Ja jag förstår vad du menar och jag ösnakr dig allt gott tillsammans med Jesus och att du vandrar vidare på den smala vägen.
  Kramar i mängder till dig. Är hemsidan igång? /Maria

 4. Hej

  Vi segra icke heller i bönen, förrän vi avstå från kampen, ge upp vår egen vilja och i tillitsfull tro slå armarna kring vår Fader.

  Dessa dina ord tog tag i mig..vet inte varför..men tänkte som så..man måste ju ha TILLIT till Herren..vilket kanske inte alltid är så lätt..i denna oroliga värld/omgivning…så mycket som oroar friden i ens hjärta tycker jag…MEN så sanna ord du skrev..TILLIT är så viktig.
  Hoppas du förstod mina tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.