Tro/ Meningen med livet………

Jag har en tro, och jag skulle vilja att alla hade det. För det är en livsstil och man lever det livet i Guds kärlek. Att man som kristen kommer till himmelen efter döden, det vet ni nog också. Men jag lever inte bara för att få komma till himmelen. Jag vet ju att jag får komma dit en dag, då mitt liv är slut här på jorden.

Frågeställningen är ju egentligen i mitt liv sådan här: Hur skall jag få människor att förstå detta livet, och hur skall jag kunna berätta för tillräckligt många att Jesus vill lära känna dem?

Det är en sorg att veta att så många inte bryr sig om att det finns en Gud. Det gör mig ordentligt ledsen, men jag fortsätter att berätta, för det finns ju de som lyssnar och frågar efter Gud. Tack och lov så finns det de människor som vill ändra sitt liv, och en gång få de leva för evigt.

Man kan också ställa frågan till människor vad de skulle önska och göra om de visste besked att de bara hade 24 timmar kvar i livet? Inför döden kommer det frågor om grundvärderingar. I den situationen ropar de flesta på Gud.

Vi har bara ett liv här i denna tiden, och därför är det ju så viktigt att vi lever det livet rätt. En gång kommer vi till evigheten och då är det bra om vi vet redan här hur vi skall tillbringa den. Du kanske tycker att du levt rätt här nere på jorden, men ställ frågan innerligt till dig själv: Hur har jag levt? Räcker det jag gjort eller sagt, vilka fel har jag gjort?

Det finns faktiskt en himmel och det finns ett helvete. Förr pratades det rätt mycket om detta, men inte så mycket nu förtiden. Människor är rädda för att tala allvar. Till och med pastorer och präster undviker ordet helvetet. Därför är det viktigt att vi börjar prata klartext. Det står i Bibeln på massor av ställen varför helvetet finns och vilka som kommer dit. Bibeln förkunna klart och tydligt att alla människor behöver frälsning från synd. och vad är synd? Det är att inte ha en tro på Gud.

Gud kallar människor till frälsning under olika perioder av deras liv. En del tar emot den gåvan, andra inte.

“Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.”

Se gärna fler kategorier här på sidan om tro och frälsning och rättfärdighet, och jag hoppas att du får en klarare bild av vad frälsning och tro är. Jag återkommer ju hela tiden i ämnet. Vill du skicka mig ett mail får du gärna göra det.

gudrun.reponen@tele2.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.