Tro /Lita på Gud, han är med dig

Liksom livet och det vi lever i är mycket omväxlande, så är denna sida mycket omväxlande i vad som skrivs, om livet i Gud och mera, – det tyder på att vi i det onda som sker så skall vi också kunna se Guds godhet, vi skall kunna läsa och se och känna och veta att Gud är god.

Gud är god även i psalm 69 (David):

*Rädda mig, Gud, för vattnet står mig upp till halsen! Djupare och djupare sjunker jag i dyn, och vattnet bara stiger. Jag har skrikit mig hes och är alldeles utmattad. Mina ögon är svullna av gråt, och förgäves har jag sett efter dig, min Gud*….vers 1-4.  Vers 1 är en av de mest citerade psalmerna i Nya testamentet. Den sätts ofta i samband med Jesu tjänst och lidande. Vers 5 talar liksom Joh 15:25 om Jesu många fiender. Upplevelsen att bli hånad av sina bröder (vers 9) finns parallellt i Joh 7:5.

I vers 10 uttrycker David sin hängivna kamp för Guds sak. Det är samma målmedvetenhet som Jesus visar när han driver ut månglarna från templet (Joh 2:14-17).

Paulus har citerat en del av vers 10 i Romarbrevet 15:3. Jesu lidande beskrivs i vers 21-22 (Matt 27:24; Mark 15:23; Luk 23:26; Joh 19:28-30.

Vers 23-29 citeras i Rom 11:9-10 och Petrus tillskriver Judas vers 26 (Apg 1:20)

Människor runt hela vår jord gråter just nu och människor har gråtit tills de inte kan gråta längre, så har det varit även för mig. Och ändå LITAR man på att Gud skall komma till ens räddning, OCH det gör han.

Vi kan alltid vända oss till Gud, han gör under, vi ber ju om hjälp och räddning. Vi kanske inte slutar gråta, men tårarna är inte förgäves.

Ge inte upp även om det ser hopplöst ut, för Gud har en väg ut ur svårigheterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.