TRO /Gud tar oss igenom, han gör mirakel

 

Tankar.  Erfarenhet. Hjärtats tro.

Spaltmeter och mer har skrivits om TRO. Mina egna tankar om tro är många och jag skriver ner några här, kanske du tycker likadant som jag eller  tycker det är bra att de kan läsas här just nu.

Jag tror att Gud är Gud, och att han vill att alla skall ha en tro som bär genom allt. Han vill att alla människor på jorden skall bli frälsta och leva i och av tro, för mig är det en självklarhet att han tycker så. Många är det som väntar på mirakel i sina liv, eller kalla det under, eller Guds hjälp i olika situationer. Man kan lätt tappa sin tro om man inte underhåller den, dvs är i bön, lovsjunger Herren, läser sin bibel, osv. MEN det kan ju vara omständigheter som gör att man inte ORKAR att göra allt det man BORDE. Betyder det att man INTE har tro? Nej.

Man kanske är på förtvivlans brant och inte vet hur man skall kunna ens orka tro på mirakel. Vad gör man då? Man kanske bara säger: Gud! hjälp mig! Gud hör ju bön och han kommer alltid alltid till ens hjälp då man tror på att han gör det.

Jag tror att Gud prövar en genom olika händelser, kanske svåra motgångar, för att stärka ens tro. Ta till exempel Job i bibeln, som förlorade så mycket men fick allt tillbaka. Varför fick han tilbaka både hälsa till kroppen och allt annat också? Jo, för att han trodde Gud om Mirakel. Det är fruktansvärt att gå igenom olika prövningar, och inte alltid förstår man varför man går igenom dem, det ser ju så omänskligt svårt ut, och man kan inte lista ut varför det är som det är. Men GUD vet ju, räcker inte det?

Vi kan inte mäta oss med Gud och skall heller inte försöka. Vi kan bara acceptera att Gud vill allt gott för oss, även om det många gånger tar omvägen genom förtvivlan eller sorg. Gud vet ju bäst och han tar oss på ena eller andra sättet, eller ett tredje, IGENOM våra svårigheter/omständigheter. OM vi tror att han gör det så gör han det.

Vad säger Jesus om senapskornet? han säger till lärjungarna: Om ni hade tro, så litet som ett senapskorn, så skulle ni…./Matt 13:31-32; Mark 4:30-34/ och det kan ju hända att man inte har mer tro än av ett senapskorns storlek, de är ju så små….. Herren ger oss det mått av tro som han vill att vi ska ha, vi får inte mer eller mindre av tro, det är bara han som utvecklar vår tro.  Jag vill slutligen komma till att Tro är något vi behöver för att kunna leva och för att få ett evigt liv måste vi tro på Gud, vi måste ha sagt ja till Jesus och frälsningen, och också sagt ja till att OMVÄNDA oss- få en omskärelse i våra HJÄRTAN.

Våra hårda människohjärtan måste få omskäras, för att vi skall vara användbara för Gud, och till vår glädje kan vi märka att Gud gör om oss som personer, den vi en gång var- finns inte mer. Varför? För vi har börjat gå på den smala vägen, och på den smala vägen får vi lära oss vad TRO är.  Går man den breda vägen, då kanske man aldrig får veta om Herrens kärlek och nåd. Ta emot Jesus!

http://www.youtube.com/user/MariaEvighet#p/f/39/Y4DgESWtCus

2 thoughts on “TRO /Gud tar oss igenom, han gör mirakel

  1. Hej Janne jag har fått lära mig att vi aldrig får mer än den tro vi behöver—-men när vi börjar att Fortsätta gå med Gud, så utvecklas vi undan för undan, och ja, när han ser att vi är villiga att gå längre- och står fast i vår tro- då längtar vi efter mirakel- och får se mirakel. Tack för det du säger. Tänk, vi har en tro. /Blessings /Maria

  2. Du säger att Gud ger oss den tro vi behöver. När vi är villiga att tro mer, visar Gud oss mer! Det låter hoppingivande.
    Väldigt fina ord här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.