De sista…Klimatmötet i Mexico/ och Skapelsens Herre

Cancun, ett steg i rätt riktning

Vi har inte hört mycket rapporteras från det just avslutade FN Klimatmötet, som hölls i Cancun, Mexiko i år. Efter förra årets misslyckade förhandlingar i Köpenhamn (när snön föll hela veckan) har förväntningarna på ett avtal som ersätter Kyotoavtalet varit lågt ställda. “Försiktigt positiv och ett steg i rätt riktning”, säger statsminister Reinfelt.

Vad har man diskuterat i år?
En grön klimatfond på upp till 100 miljarder dollar, den nu kallade GCF, Green Climate Fund (tidigare GEF, Global Environment Facility) som utvecklats av bla finansmannen George Soros och Larry Summers (Obamas ex ekonomiske rådgivare).
http://edition.cnn.com/2009/BUSINESS/12/10/soros.green.fund/index.html
Ett annat av samtalsämnena på FN:s klimatmöte i år verkar ha varit befolkningsproblem och dess relation till koldioxidutsläppen och den globala uppvärmningen (snöstormar och köldrekord på norrra halvklotet i år) . Världen växer snabbt och befolkningskurvorna oroar forskare och ekonomer. “Vem vågar ta upp faktumet att det billigaste sättet att minska utsläppen är att bromsa befolkningstillväxten”, undrar Peter Preston i en artikel i Guardian idag:
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/dec/12/climate-change-cancun-fewer-babies
I artikeln hänvisas till forskning hos den brittiska organisationen Optimum Population Trust, där man bla kan se en befolkningsklocka:
http://www.optimumpopulation.org/index.html
Kondomer och vacciner är bra mot befolkningstillväxten hävdas det:
http://www.optimumpopulation.org/releases/opt.release09Sep09.htm
Så här ser Storbritanniens befolkningsstatistik ut (ett stort problem, tydligen):
http://www.optimumpopulation.org/opt.more.ukpoptable.html
Vad kan göras innan det blir för sent:

http://www.optimumpopulation.org/opt.more.earth.pdf
Ted Turner (CNN:s grundare, grundaren av UN foundation och den största landägaren in USA) talade om befolkningsproblemen i Cancun:
http://www.examiner.com/christianity-politics-in-national/turner-touts-population-control-cancun-climate-talks
“Stabilisera befolkningen” är ordet.

Tänk på att du bidrar till planetens allt försämrade hälsa, verkar budskapet här vara. Om vi inte kan sluta att reproducera oss i den här takten kommer vi inte ha en framtid…Om några decennier kommer världen att rymma 9 miljarder människor. Det är på tok för mycket…

Positiva toner i Cancun!
Jag tycker vi ska stödja FN:s klimatansträngningar. De vet ju vad de vill göra med oss människor, helt klart! Var klimatsmart och sluta andas!

MVH
Janne Olofsson

—–
/Man kan ju tycka och tänka om detta inlägg – om sådant som bestäms och diskuteras, får vi inte veta i Sverige, och fortfarande är det Gud som är skaparen, livsuppehållaren, Herre över väder och vind och vatten  och mer.  Men det tycks som om människor tar saken i egna händer som vanligt och tror de kan bestämma över Skaparen och skapelsen, det är höjden av dumdristighet./Maria

3 thoughts on “De sista…Klimatmötet i Mexico/ och Skapelsens Herre

 1. En levande landsbygd och fungerande lokala ekonomier skulle kunna lösa en del stress. Småskaligt jordbruk tex. Nu vill livsmedelsjättarna ha allt land och all jordbruksproduktion, vilket resulterar i en hel radda av globaliseringens problem (miljöförstöring, genetisk kontaminering från Gmo och besprutning, vattenbrist, landkonservering, urbanisering osv)

  FN försöker lösa detta med ännu mer av det som skapat problemen – globala spelregler som funkar bäst för jättarna. Att NWO-aristokraterna, som förbrukar 1000 ggr mer energi än någon av oss, får stå upp och ropa efter befolkningsbegränsning och energiomställning för de fattiga, visar väl bara att vi människor “lever i världen”. Inte i Guds Rike!

  Filurerna jobbar vidare.

 2. Ja människan har inte allt förnuft precis, det pratas en massa men det görs inte det som är nödvändigt. Vi har t ex allt vatten som behövs men vilka har det? De rika. …. och de fattiga länderna? Nej.
  Ordna så att alla får drickbart vatten, nej så gör man inte, då överlever väl för många…?
  Vet uppriktigt sagt inte vad jag ska säga, för det är en skymf emot alla som vill kämpa för att människor skall överleva o ha det bra.

  Det kostar en del pengar att åka runt och prata strunt.
  Gud vet och han ser inte med blida ögon på förstörelsen och lögnerna.
  /Maria

 3. Kanske det fortfarande finns människor som har en människosyn från artonhundratalet! Fattiga människor i tredje världen “är farliga för planetens bästa, för de förbrukar/slösar med naturens resurser”.

  Jag trodde FN skulle utvärdera vädermodifiering på Cancunkonferensen. IPCC (FN:s väderpanel) Assessment nr 5 är ju vädermodifiering (konstgjort väder) som en lösning på klimatkrisen.

  Nu hamnade de i “människan är farlig för jorden och behöver begränsas”-tematiken istället. En klassiker direkt från munnen ur 1800-talets aristokrater.

  Tro på vad de säger! De vill rädda dig och planteten!
  Vi måste vilja betala för miljöprogrammen som ska rädda oss!

  Intressant att mängden koldioxidutsläpp i tredje världen är närmast minimal. Ändå är det de fattiga som behöver mest “hjälp med klimatomställningen”, enligt FN.

  Vad jag förstår åker klimatpengarna rakt ned i en åker i ett antal misslyckade miljöprojekt i fattiga länder. Resten av pengarna sätts in på ett bankkonto i Schweiz.

  Människan spår, men Gud rår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.