TRO. Gud gör det omöjliga möjligt. 1 Mos 18:14

013

Är det inte underbart att Gud kan göra det OMÖJLIGA MÖJLIGT?
Han kan allt, han vet allt, han kan göra det omöjliga……

“Är då något så underbart, att Herren inte skulle förmå det?” 1 Mos 18: 14.

DETTA är Guds kärleksfulla ord till dig och mig i dag. Han vill, att vi skulle tänka på det som vart hjärta djupast och innerligast längtar efter, på något som vi måhända önskade oss själva eller någon av våra kära, men som så länge förbliver ouppfyllt, att vi redan ansett det vara förgäves att vänta längre. Det var något som hade bort ske, men som dock ej kunnat ske – och så ha vi uppgivit hoppet om att få denna önskan uppfylld i detta livet. Just denna sak, om den är enligt Hans uttryckliga vilja (såsom en son var det för Abraham och Sara), ämnar Gud göra för oss. Det skall ske, även om det skulle te sig för oss så omöjligt, att vi måste le åt det orimliga i att någon ens förmodat det. Denna sak ämnar Gud göra för oss, om vi ge Honom tillåtelse därtill. “Är då något så underbart, att Herren icke skulle förmå det?” Nej, intet, om vi äga tillräcklig tro på Gud för att gå framåt och utföra Hans vilja och överlämna åt Honom att göra det omöjliga för oss. Även Abraham och Sara kunde ha hindrat utförandet av Guds plan, om de hade framhärdat i otro.

Men då vi medvetet fortsätta att betvivla Hans kärlek och kraft, och avgjort förkasta Hans planer för oss, då kan Herren icke göra det omöjliga. Det finns ingenting, som skulle vara för svårt för Herren att göra åt dem som förtrösta på Honom. /Författ. okänd

*
*
Jag har många gånger fått se hur Gud gjort det möjligt som jag trodde var komplett omöjligt. Jag vet att han kan ändra varje omöjlig situation till en fullkomlig förändring.
Vad handlar det om då? Det handlar om att TRO! Läs Hebréerbrevet 11 och läs om de som trodde, ja verkligen trodde på att Gud kunde göra det omöjliga möjligt. Han kan det, han vill det och han vill att VI SKA TRO! Om vi INTE tror kan det ju inte ske något stort från Herren….jag har lärt mig under åren att LITA på Gud, men det tog tid förstås…människan är ju t ex envis och oklok innan hon förstår vad som är rätt.

TROR DU? På honom?

NamnlösMaria

4 thoughts on “TRO. Gud gör det omöjliga möjligt. 1 Mos 18:14

 1. Hej! Ja du tror det vet jag och det är bra det!Han är verkligen Herre, och vi vet bara en bråkdel av allt som finns att förstå, HAN är så mycket högre och större och vi får vara hans barn, det är mäktigt. Oerhört.
  Gud välsigne dig.
  Kram!

 2. Ja, jag Tror på Jesus,
  som har all makt i Himmel och på jord,
  som förmår att göra lååångt mer
  än vi kan bedja eller tänka!
  Det har jag upplevt många gånger…
  Herrens Välsignelse, kära Maria!
  KRAAAM!!!

 3. Hej Lennart. Tack. Det är så enkelt att tro, om man vill. Jag tycker texten är så bra och enkel, och människor är enkla och Gud är så god så han strör sin välsignelse över dem som vill tro på honom. Gud är god. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.