TRO /Förlåtelse

 

  th_blessyou-1.jpg 

Jesus knackar på ditt hjärtas dörr. Han vill lära känna dig. Han vill alltid vara nära dig.

Skriften säger: *Ingen är god och ingen i hela världen är utan synd. Ingen har någonsin förstått Guds vägar, eller ens helt och fullt velat göra det. Alla har vänt sig bort, alla har hamnat på avvägar. Ingen i hela världen har gjort vad som är rätt, inte en enda.* /Rom 3:10-12

Paulus skriver i Romarbrevet om att ingen är god, och Paulus tänker på Ps 14:1-3 : Ingen är god, betyder att “ingen är oskyldig.”. Var och en är betydelsefull i Guds ögon eftersom Gud skapade oss lika honom och älskar oss. Men eftersom vi gått våra egna vägar är kontakten med honom bruten. Vi är värdefulla, men vi är också syndare.

Genom Jesus Kristus har Gud köpt oss fria från synden och erbjuder oss förlåtelse om vi återvänder till honom i tro.

Paulus kommer med de underbara nyheterna, det finns en väg till frikännande- att tro på att Jesus har tagit bort all synd. TRO betyder att lita på och ha förtroende för att Jesus kan förlåta vår synd, ge oss en rätt ställning inför Gud och ge oss kraft att leva det liv han önskar.

Detta är Guds lösning, och den finns tillgänglig för alla oavsett bakgrund och förflutet.

Om vi är frälsta genom tron, betyder det då att vi inte längre behöver lyda Guds lagar? Tvärtom! Faktum är att det är bara  när vi tror på Jesus som vi klarar av att följa lagen. /Rom 3:31

Varför blir vi frälsta bara genom tro?

 Svar:    1. Tron  tar udden av all egen stolthet. 2.Tron upphöjer Gud i stället för människan. 3. Tron gör frälsningen tillgänglig för alla. 4. Tron erkänner att vi inte kan hålla lagen och nå upp till Guds ideal och att vi alltså behöver hjälp. 5. Tron grundar sig på ett förhållande till Gud, inte på prestationer inför honom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.