Tidningen Flammor / Ta ställning i Gardelldebatten

Dags att ta ställning i Gardelldebatten!
Det är dags att ta ställning i Gardelldebatten! Jonas Gardell har gjort ett frontalangrepp mot kristen tro genom sina böcker och nu senast programmet ”Åh Herregud” som gick på SVT. Hans två böcker, den ena med titeln Om Gud och den andra med titeln Om Jesus, har sålts i stora upplagor. Det är en falsk beskrivning om den Gud och Jesus som Bibelordet presenterar. Hade titlarna istället varit Mot Gud och Mot Jesus, hade de gett mer rättvisa åt innehållet i böckerna.
Att tiga nu duger inte. Skall den störste heretiker som trätt fram i vårt land i nutid få stå emotsagd?
Alla har nu möjligheter att komma till tals och uttrycka sig på det sätt som de önskar, men framförallt – tig inte! Det heter att den som tiger, den samtycker. Det ligger mycket i detta uttryck och det visar också på allvaret om man tiger angående Gardells bibelstridiga påståenden.

Några menar att Gardell böcker gjort att människor närmre sig Jesus. Jag tro att detta är ett naivt tänkande. Jag tror istället att de gör att människor fjärmar sig från Jesus. Den Jesus som Gardell presenterar har inget tilldragande.
Vad som är än mer allvarligt är att Gardells Jesus har ingen förlåtelse för synder att erbjuda och att Jesus heller aldrig menat detta. Gardell menar att detta bara är: ”Kristendomens idé om att Jesu dog för våra synder”, Inte Jesus budskap, (sid 342 i boken Om Jesus).

Det är detta som är så allvarligt att föra ut till folket, det gör att människor inte kommer till Jesus för att få sina synder förlåtna. Gardells budskap kan göra att skaror av människor kan genom detta hamnat utanför gemenskapen med Gud och den eviga saligheten. Kan vi vara tysta inför det?
Genom att förkasta Jesu försonande död för våra synder, finns ingen räddning. Det påskbudskap, som i våra kyrkor har förkunnats, skulle i så fall vara meningslöst och falskt. Den som därför bejakar Gardells budskap sågar själv av den gren som man sitter på och den kristna tron faller till marken tillsammans med denne. /Artikeln ser du på www.flammor.com/ och jag har skrivit under listan där du kan anteckna ditt missnöje, och det gör du här:

På länkarna här nedan finns två listor där Du kan teckna under uppropet.

– På den översta länken, lista 1, tecknar alla som står i någon andlig tjänst eller som är nu pensionärer.

– På lista undre länken, lista 2, kan alla andra teckna sig.

Tack för att Du vill delta!

Lista 1

Lista 2


Holger Nilsson/Flammor.com

Stå upp för Jesus och tron och evigheten! ,ett sant evangelium./Maria

2 thoughts on “Tidningen Flammor / Ta ställning i Gardelldebatten

  1. Hej Andreas. Jag tror att Gardell redan har förstört mycket för människor, är man en sådan person som säger det han säger och är så populär så kan det gå illa för dem som inte vet så mycket om kristendom- äkta kristndom, den som är på väg bort, och då är det tragiskt att så många kan bli totalt vilseförda av hans prat om att Jesus inte lever och inte blivit korsfäst för allas vår skull.Hur ska de kunna nå evigheten om han pratar bort den med roliga sketcher o falska ord?
    Jodå han har inflytande, men det är så som satan arbetar. Hade du känt Jesus på djupet hade du inte tvekat att skriva på. Jesus äslakr dig och vill ha hela din uppmärksamhet.
    Hälsn Maria

  2. Jag tar nog mest Gardell som en clown. Fattar inte att han skulle ha så stort inflytande på det folk tänker om kristendomen?

    (Har inte skrivit på nån lista ännu, för tyckte inte det var så viktigt).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.