Terror/De sista tiderna/Hot emot Internet m m. Suck!

 

 

Ordet TERROR har blivit ett så vanligt ord att man inte reagerar så väldigt på det ordet längre. Innebörden av ordet förstår vi, men vi förstår inte alltid ATT våra makthavare terroriserar oss människor, (min åsikt).

“Internet hotas”.

Nu kommer internetlagstiftningen Cybersecurity Act (2009) till EU. Cecilia Malmström har som EU kommissionär hjälpt till att introducera lagen, som ger myndigheter mer eller mindre fritt fält i att söka efter “hotbilder” i trafiken på internet. Lagen ska skydda den nationella säkerheten och verkar mot (i den mån det finns några nationer att tala om längre!).

Säkerhetsindustrin (med 900 miljarder i omsättning) får också en hacka. Säkerhetskomplexet växer. Hotbilderna växer med det. “Nätet kan sägas vara fullt av spioner och Al Qaeda hotar oss alla!”, sägs det.
______________

I somras fick ansvariga för IT-säkerhet världen över kalla kårar. Anledningen var Stuxnet, ett ovanligt avancerat exempel på skadlig kod med förmåga att slå ut kontrollsystem i bland annat kärnkraftverk.

I mars gick Nato och EU ut med varningar om att nätattacker med kinesiskt ursprung mot organisationernas datasystem trappats upp på ett alarmerande sätt.

I januari förra året kunde franska stridsflygplan inte lyfta på grund av datafel. Piloterna kunde inte ladda ner sina färdplaner. En månad senare upphörde e-posten att fungera för anställda vid det brittiska försvarsdepartementet.

Det här är händelser som nu åberopas för att motivera större resurser, nya lagar och vidare befogenheter. Angriparna sägs vara terrornätverk, fientliga stater och internationella brottssyndikat. Sårbara mål som pekas ut är energiförsörjning, betalningssystem och stridsledningscentraler.

Hösten 2010 rustas det för fullt på bägge sidor av Atlanten för att kunna bekämpa digitala hot mot samhällets grundpelare.

– Det händer mycket i många länder nu, detta tas på största allvar. Alla länder försöker ”muskla upp sig”, säger Dan Larsson, som arbetar på Försvarets radioanstalt (FRA) med att analysera hotet från cyberterrorism, till DN.se.

I USA håller Pentagon på att lägga krigsmaktens hela digitala slagkraft såväl defensivt som offensivt i händerna på nyinrättade Cyber Command, ett högkvarter för digitala operationer som fått unika befogenheter. I början av november blev Cyber Command färdigt att börja agera fullt ut.

– Vi är redo att addera cyberrymden som den senaste arenan för krigföring jämte land, hav, luft och rymden, säger vice försvarsminister William J Lynn III i ett uttalande.

I spetsen för Cyber Command står den fyrstjärnige generalen Keith Alexander. När han förhördes av senaten inför sitt tillträdde passade han på att klaga på att gällande lagar och politiska beslut begränsade militärens möjligheter på nätet. Han blev snart bönhörd.

Det digitala hotet uppfattas i Washington DC som så allvarligt att en annars skarp gräns mellan civilt och militärt har suddats ut. Vita huset gav i ett kontroversiellt beslut i mitten av oktober den amerikanska militären möjlighet att agera även inom USA:s gränser för att försvara landets digitala infrastruktur. Dörren har öppnats mellan krigsmaktens expertis och de ansvariga på civila Department for Homeland Security.

Beslutet speglar perspektivskiftet i USA:s nya militära cyberstrategi. Pentagon anser inte längre att det räcker med att skydda militära system nu när internet knutit samman alla delar av samhället. Dessutom anses passiva försvar av typen digitala försvarsmurar passé. Den nya strategin inkluderar aktiv spaning i nätverken för att tidigt upptäcka faror, liksom möjlighet att själv utföra attacker, även i förebyggande syfte.

Bilden kompliceras av att generalen Keith Alexander som leder Cyber Command dessutom är chef för NSA (National Security Agency), USA:s motsvarighet till Försvarets radioanstalt (FRA). NSA har allt sedan 11 september-attacken 2001 haft långtgående befogenheter att avlyssna internationella telefonsamtal och datatrafik. Det pågår dessutom flera rättsfall där NSA anklagas för att bedriva elektroniskt spionage inom landets gränser.

Detta får Seymour Hearsh, världsberömd undersökande journalist, att ställa frågan i ett reportage i tidskriften The New Yorker: Om nätet är en krigszon, var börjar och slutar i så fall slagfältet? Sträcker det sig även till vanliga medborgares datorer?/LÄNK:

http://www.dn.se/nyheter/politik/varlden-rustar-upp-for-att-mota-digitala-attacker-1.1205048

Och här:

http://www.opencongress.org/bill/111-s773/text

http://thefreedomfactory.us/stop-the-cybersecurity-act-of-2009/

Vi är många som undrar över alla nya “säkerhetslagar”. Det finns mycket vi inte förstår. Och det finns säkerligen mer som ligger bakom än det du läser i artikeln.

Läs och häpna: Finska TV  skall få sluta med sina Tv-sändningar…efter 22 år, tvingas de lägga ner sin Tv-kanal. Man kan faktiskt förstå varför:  De har för många sanna nyheter, de har alltså nyheter och reportage som belyser den förljugenhet som finns i världen.

Man tycker inte om att Finska Tv vill veta sanningen, och rapportera om:  G Busch, Rockefeller-familjen, krigen, WTC, ekonomier…..och mycket mer som Finska nyheter  har i sina program. När jag skriver detta går det ett program på SVT2 om kilmatförändringarna och hur NASA datorer blivit “hackad” och om hur det egentligen ligger till med dessa Klimatförändringar. Se det på TV.nu  /skall se det själv också på Tv2 play/

 
Och i vår dagstidning i dag kan jag läsa en lååång artikel om just hur det ska bli för oss vanliga internetanvändare-  mobilanvändare – vanliga telenätet och mer om internet- Vi kan känna oss övervakade I högsta grad!   Mer om detta kommer här på sidan.

 
*Och skicken eder icke efter denna tidsålders väsende, utan förvandlen eder genom edert sinnes förnyelse, så att I kunnen pröva vad som är Guds vilja, vad som är gott och välbehagligt och fullkomligt.* /Rom 12:2

/Maria

4 thoughts on “Terror/De sista tiderna/Hot emot Internet m m. Suck!

 1. Ja Janne jag kan inte annat än att hålla med om att vi hört detta förut, det syns så tydligt vart vi är på väg. Min undran är varför människor inte talar mer om detta som kommer.

  NWO ????

  Frågetecken får man då man säger detta till människor på gatan.

  ????
  får man då man nämner att det kommer nya och svåra tider där kontrollen kommer över oss.

  Människor vakna! Ser ni vart det är på väg?
  /Maria

 2. (Alla ska samarbeta)

  Det vore en helt annan sak om myndigheterna verkade frikopplade från storföretagen och legoknektarna och terroristerna. Idag är de intensivt sammankopplade med varandra och söker allt mer samarbete. I regel ska någon köpa något och gå ihop med någon och uppdatera teknik precis efter “attackerna” och bombhoten.

  Samma sak med cyberlagstiftningen?
  Ny dyr teknik? Nytt internet på gång?

  Det finns säkert riktiga terrorister (och självmordbombare i Israel tex) och när de slår till brukar inte försäljningen och den “teknologiska systemskiftes-stressen” vara högre än oron och sorgen.

  (Formel)

  Vid varje misstänkt hot – ny integritetskränkande teknologi

  Efter “bomberna” i printers från Yemen (kan man skicka printers av “kontorstypen” vi såg på bilderna med flyg?) vill man införa scanners för post (mycket kostsamt). Sen får man fortsätta jaga terrorister i områden som är strategiskt viktiga för olja och gas (vid Yemen transporteras en stor del av oljan från Mellanöstern!).

  (Frimurarnas paroll)

  Vid varje större kris – lansera systemskifte, krig, ny policy
  Ur kaos, ny ordning – New World Order

  Hört det förut?
  🙂

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=21880

 3. Hej Janne. Ja jag anser att det är så. TYVÄRR.
  Denna texten skall jag lägga in i ett annat inlägg om jag får?
  Huvudet på spiken…säger man ju…
  Tack Janne.
  /Maria

 4. Malmström vill stoppa cyberattacker på internet (Läs censurera internet?)

  http://www.europaportalen.se/2010/09/malmstrom-vill-stoppa-cyberattacker

  “Genom skärpt lagstiftning vill EU-kommissionen förhindra cyberattacker från terrorister. Bland annat ska samordningen mellan myndigheter och företag öka.”

  “Mer samarbete mellan företag och myndigheter”…(Detta kallas på politiker språk PPP – Public private partnerships. I 1920-talets Italien kallades samma fenomen Fascism)

  (Hur säljs militär teknik i det civila samhället genom “terrorhot”?)

  Vi säger så här: Svenska regeringen ger x antal företag pengar för att utveckla säkerhetslösningar på Arlanda. Alternativ 2: x antal företag vill sälja säkerthetslösningar på Arlanda och får pengar av svnska staten som gärna samarbetar över “gränserna”. Flygbolagen får en hacka för att införa de nya integritetskränkande maskinerna och passagerarna får en liten prishöjning på biljetterna, stå två timmar i kö, känna sig allmänt trakasserade och oroliga.

  Vad krävs för att dessa kontrakt och kontakter ska gå i lås? Tro man att folk frivilligt ställer sig och blir fotograferade och x-rayade i scanners? Nej.
  Därför dyker en smidig “terrorattack” upp på Arlanda och flygtrafiken stannar. Tidningarna blåser på om “Al Qaeda Yemen” hotar hit och hotar dit några dagar. Sen visar det sig att det vara inget som hänt! Inget annat än ett skrämsel skott (orkestrerat av säkerhetssamarbetande myndigheter som vill ÖKA säkerheten i det globala systemen och företagen bakom, som vilja sälja globalt till ALLA flygplatser!)

  Nästa steg är att kontrakten på säkerhetslösningar införs som planerat. Ingen protesterar. Alla tror att “Al Qaeda Yemen” är på gång och “hotar Sverige.”

  Fiffigt va? Fiffig får den vara som inte kan sälja sina produkter utan HOT och HOTBILDER!

  Terrorismen är en marknadsföringstrick bla.
  Myndigheterna (i stormakter) tränar och köper terrorister (legosoldater/säkerhetsfirmor) för att göra skuggutryckningar (sk. black ops). Så var det i den imperiebyggande historien. Så är det i dag. Tro det eller ej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.