Tack för rosorna vid vägen! Tack för törnet ibland dem!

 

Foto Maria

Foto Maria

*

Under livets alla omständigheter och tider kan vi få tacka. Tacka Gud för allt som han har gett och som han inte gett. Vi har så mycket att vara tacksamma för, eller hur? Det finns en sång som visar på just de tack man borde säga till Gud. Jag har sången på band här hemma och lyssnar ofta på den, och nu vill jag ge dig texten för begrundan om LIVET tillsammans med GUD.

 https://www.youtube.com/watch?v=vdkzqL4GV_g#t=25    Einar Ekberg

1. Tack, min Gud för vad som varit! Tack för allt som du beskär! Tack för tiderna som farit! Tack för stund som inne är! Tack för ljusa, varma vårar! Tack för mörk och kulen höst! Tack för redan glömda tårar! Tack för friden i mitt bröst!

2. Tack för vad du uppenbarat! Tack för vad jag ej förstår! Tack för bön, som du besvarat! Tack för vad jag icke får! Tack för livets hemligheter! Tack för hjälp i nödens stund! Tack för nåd, som ingen mäter! Tack för blodets fridsförbund!

3. Tack för himmel blå i livet! Tack för moln, du strött därpå! Tack för solljus, av dig givet! Tack för mörkret likaså! Tack för prövningar och strider! Tack för hopp, som uppfyllts väl! Tack för dagen, som framskrider! Tack för hopp som slagit fel!

4. Tack för rosorna vid vägen! Tack för törnet ibland dem! Tack för resta himlastegen! Tack för evigt tryggat hem! Tack för kors och tack för plåga! Tack för himmelsk salighet! Tack för stridens klara låga! Tack för allt i evighet!    / August Storm

*

Det finns så mycket i sången som man kan få fundera över, och jag tror att ju äldre man blir så förstår man varenda rad bättre och bättre!  Det tycker i alla fall jag….som troende på Jesus.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.