Synd. /Säg inte nej till Gud.

 

 

cartoon bibel

Människan som sådan är livrädd för att höra ordet SYND. Vad är då synd och hur ska man begripa ordet synd?

= människans vilja att inte vilja veta av Gud eller att ha med Gud att göra = grundsynden, varav alla andra synder på grund av denna inställning kommer.

De flesta människor värjer sig allt vad de kan då man pratar om Gud och att Jesus är Frälsaren och vägen till Gud. Tar man inte reson så kommer ens liv att sluta med döden. Då är man förtappad och man mister sin själ och förgås. – Man kommer till helvetet om man säger nej till Gud. “Dö” betyder dels att avlida, men alltså även komma till helvetet. MEN se det får man inte berätta för människorna, de kan bli rädda och kränkta! (Det vore väl bra om man predikade sanningen för människorna istället för att stryka dem medhårs./Maria)

Arvsynd= människans onda sinnelag att vilja tjäna satan.

“Var och en som gör synd, han är träl under synden.” (Joh 8:34), “Alla har ju syndat och är i avsaknad av härligheten från Gud.” (Rom 3:23

__________

Hur står det då till i världen?
Kan man säga att alla människor är goda och inte har någon synd i sig? Nej. De som inte vill tro gör ju uppror mot Gud och vill inte alls erkänna honom, att han finns eller att han kan göra mirakel eller att man kan bli fri, d v s frälst och få evigt liv.

Vill människan ha frid och fred? ja naturligtvis, men oftast på sina egna villkor.

Vad är då frid? = fred med Gud och som ger oss sinnesfrid med en inre styrka till nya tag i kampen mot det onda.

Vad händer vid frälsningen? = endast genom Guds NÅD från satans välde till att VILJA tjäna Gud på Guds sida i kamp mot det onda. I frälsningen fås genom Guds NÅD ett nytt sinnelag, helgat, genom bön och syndabekännelse inför Gud. Guds Gåva.

__________

Jesaja 5:20 Ve dem som kallar det onda gott och det goda ont,
som gör mörker till ljus och ljus till mörker,
som gör bittert till sött och sött till bittert!

21 Ve dem som är visa i sina egna ögon
och håller sig själva för kloka!

Ur boken Guds himmel, en bok som kan slå hål på den “falska fromheten”, säger den kyrkoherde som skrivit boken och som vill visa på vikten av att följa Jesus genom livet. Boken är tryckt av European-American Evangelistic Crusades 1987

name-graphics-maria-545505

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.