Enoks bok. Video

 

Bild Maria

Bild Maria

The Alberino Ananlysis – The Book of Enoch

Bibeln avslöjar väldigt lite om Enok  -den sjunde från Adam – men Judas bok nämner honom, därför måste Enok vara ansvarig för någon av böckerna om honom – frågan är vilken? Frågan om Enoks bok är egentligen i dessa tider om inte vi/man borde ta till sig varningarna som han ger, om tidens slut.

I videon  nämns tre olika versioner av Enoks bok.

Enok var en extra ordinär människa men författaren av 1 Mosebok behövde inte skriva om honom eftersom det som hände före Floden redan berättats  i  Enoks Bok. Katolska kyrkan förnekade Enoks bok och tog bort den- förpassade den bort så att ingen skulle kunna läsa sanningarna.

1 Mos 5:18-23   18 När Jered var 162 år blev han far till Hanok. 19 Sedan Jered hade fått Hanok levde han 800 år och fick söner och döttrar. 20 Jereds hela ålder blev alltså 962 år. Därefter dog han. 
21 När Hanok var 65 år blev han far till Metusela. 22 Och sedan Hanok hade fått Metusela vandrade han med Gud i 300 år och fick söner och döttrar. 23 Hanoks hela ålder blev alltså 365 år. 24 Sedan Hanok på detta sätt hade vandrat med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom. 

 

2 thoughts on “Enoks bok. Video

  1. Hej! Ja det är en bra video och det är lärorikt detta om Enok och vad han var med om, men man säger att detta inte är sant. Jag har läst Enoks bok några gånger och finner den trovärdig med alla bibelhänvisningar m m. /Hälsn Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.