Står ditt namn i Livets bok? Renhet och avskildhet

 

Hårda isiga hjärtan….

Vi lever i en smutsig värld, ja hur många gånger har jag skrivit om det här? det vet jag inte, men vetskapen om hur det ser ut, den gör ont.

Staden Sodom står i Bibeln som det främsta exemplet på total omoral och gudsförnekelse. Gud måste utplåna den från jordens yta. (1 Mos 19:24-25). Samaria hade varit huvudstad i nordriket Israel och avskytt och hatat av Juda. Att bli liknad vid Samaria var illa nog, men Gud menar att Jerusalem och Juda sjunkit ännu djupare, Det innebar att deras synd var oerhörd och Guds dom oundviklig. Deras synd var inte värre än Samarias, men de borde ha vetat bättre. Det är viktigt för oss som lever i dag att tänka på detta.

Bibeln gör fullständigt klart för oss vad som gäller, och det finns ingen ursäkt för synd. Den som hört budskapet men ändå fortsätter att synda bär sig värre åt än Juda. (se även Matt 11:20-24)

Ords 30:12 ett släkte som är rent i egna ögon, men som inte har tvättat bort sin smuts,

Hes 16:25 I alla gathörn byggde du höga altaren åt dig, och du lät din skönhet smutsas ner, och du spärrade ut dina ben åt alla som gick förbi. Ja, du bedrev mycken otukt!

Upp 3:4 Men du har några få i Sardes som inte har smutsat ner sina kläder, och de skall vandra tillsammans med mig i vita kläder, ty de är värdiga.

OBS!   Hur många får vita kläder av dem som lever idag…?????…..    De vita kläderna är en symbol för renhet och avskildhet för Gud. Jesus utlovar framtida ära och evigt liv till alla som står fasta i sin tro på honom. Livets bok—  är den bok där de verkligt troende har sina namn skrivna och de blir presenterade för himlens härskaror som de som tillhör Jesus.

Världen idag är som Sodom och Gomorra…..vet man det? Det är dags att bli räddad.

/Maria

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.