Sjung och prisa Gud

Och just som de begynte med sången och lovet, lät Herren ett angrepp ske bakifrån — — och de blevo slagna.” 

2 Krön 20:22

ACK, att vi mindre ordade om våra sorger och bekymmer och i stället mera sjönge och prisade Gud! En massa ting, som nu fjättra oss, kunde hellre få tjäna till musikinstrument, bara vi förstode att rätt använda dem. Det finns människor, som lägga allt i vågskålen samt grubbla och fundera över alla Guds skickelser, undrande över varför deras planer alltid korsas och varför de jämt måste bära på tunga bördor. Huru annorlunda skulle icke allt te sig för dem, och huru glädjefyllt skulle icke deras liv bliva, om de, i stället för att med blicken inåtvänd kretsa kring sig själva, läte allt som dagligen möter, bliva föremål för tack och lov.

Det går lättare att sjunga bort bekymren än att resonera bort dem. Sjung om morgonen! Fåglarna sjunga tidigare än någon annan redan i den arla morgonstunden, och ingen finns, som är så fri från omsorger som de. Så gör den lilla rödhakesångaren, innan han om aftonen gömmer sitt huvud under vingen. Då dagens arbete är slut, och han gjort sin sista flykt och plockat det sista kornet, sätter han sig på den översta grenen och stämmer upp en liten sång till Guds ära.

Så må även vi sjunga, morgon och afton, ja, låta sången ljuda dagen lång.

Så vill jag ej sucka och kvida,
men skåda mot morgonens sky
och gryningens timme förbida,
då skrämmande skuggorna fly.
Om än med en stammande tunga
Guds lov vill jag börja att sjunga
— Hans nåd varje morgon är ny.
” Mrs. Chas. E. Cowman.

Många kloka ord här, eller hur! MEN man kan inte hjälpa om man har svåra o tunga sorger som tar bort glädje och sång. Sång är skönt och bönen är god och Gud är god och han är vår Far, så nog kan vi tacka! Låt oss göra det, sjunga och tacka mer!

Hälsn Maria

3 thoughts on “Sjung och prisa Gud

  1. Tack Jessica, bibeln lär oss och berättar om hur vi ska göra och vara. Som sagt är jag bostadslös och det är en mycket svår situation, så om jag inte haft min tro hade jag inte orkat.Så jag har full koll på läget i mitt liv och vad Gud gett mig kraft till att orka med, dte är inte lite det. Jag har ropat om hjälp i över 2 års tid i detta och det är en hemsk situation. Men Gud hör bön o jag väntar på mirakel.
    Önskar dig en fin dag och Gud är god. Han är den som ser och hör oss bäst och vet exakt vilka vi är och vilka vi ska vara, det är ofta långa och tunga steg i trons kamp men det finns lättare dagar o tider också. Gud är god. Kram f Maria

  2. Hej bästa Maria! Du vaskar fram så mycket fint!! Ett skriftställe som jag tycker så mkt om och som säger så mkt är Rom 8:22-27 där det talas om hur den helige Ande hjälper oss och går i förbön för oss när vi inte vet hur vi ska uttrycka oss i ord. Ibland har vi så mkt inom oss som vi behöver få ur oss men Jesus vet redan hur vi kämpar och vad vi vill få sagt. Han hör våra tysta rop oxå. I vers 39 i samma kapitel står det :varken något i höjden eller i djupet eller något annat skapat ska kunna skilja oss från Guds kärlek som ÄR i Kristus Jesus vår Herre. Önskar en fin helg , nu kommer hösten med sin vackra skrud i sprakande färger. Man får tända ett ljus och tänka på allt fint vi har framför oss när vi kämpar trons kamp. Kram Jessica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.