Själens läkedom / Medarbetare

ge-mod.jpg

Människor runt omkring oss har olika problem. Många lider av olika slags svårigheter och de har ingen som stöttar och hjälper. Vill du vara en hjälpare?

Var öppen för dina medmänniskors behov. Se människor så som du skulle vilja bli sedd. Din granne kanske behöver hjälp, kanske ringer hon eller han på din dörr för att bara vilja prata bort en stund, ta då den människan på allvar och sätt dig ner och lyssna på vad den personen vill. Kanske du kan vara till hjälp med att bara vara där och lyssna.

Det finns många sätt i vardagen som vi alla kan vara till hjälp för varandra. Att se sin nästa är vad Jesus vill att vi ska göra. I denna stressade tid har vi så bråttom att vi knappt ser oss själva och våra egna inre behov.

Att tala om väder och vind kanske inte räcker, du måste ha ett öppet sinne för den du pratar med. Träna din inre människa för att komma på vad det är som din medmänniska vill. Att ledas av den helige Ande i vardagen är ett underbart sätt att få vara till hjälp. När Gud får leda vardagen och tala till vårt inre om vad andra behöver, då blir det genast så mycket roligare och mer tillrättalagt hur vi ska leva.

När den helige Ande får ta över och leda oss i alla situationer, då kan vi vara säkra på att få göra det som Gud vill. Och det är ju det som är meningen! Att vara medhjälpare till Gud och inte motarbetare.

Gud utrustar oss med vishet och kunskap och gåvor för att vi ska kunna hjälpa våra medmänniskor i livet. Be om gåvor, be om vishet, och du ska se ett flöde i ditt liv… du ska få höra dig själv säga och uttala så kloka saker att du blir förvånad. Gud vet exakt var han vill ha dig någonstans, och till vad.

One thought on “Själens läkedom / Medarbetare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.