Radikala sanningar /Tjäna

 jesus-2.jpg

Att som kristen tjäna Gud är inte alltid lätt. Hur är den person som vill tjäna himmelens och jordens Gud och vad krävs av den? I något korta drag tar jag med den del punkter här.

* En sådan person har en djup och äkta kärlek till Jesus, Frälsaren. I Matteus 22:37-38 kan vi läsa: *Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd. Detta är det största och främsta budet.*

*För att tjäna Gud bör man alltså lära känna honom och fått uppleva hans kärlek på nära håll – personligen. Man måste komma nära Jesus och hans kors -vara frälst och vilja viga sitt liv åt Gud innan man kan börja tala om att tjäna, för tjäna Gud, det gör man inte halvhjärtat. Tjänande är ett livstidsengangemang, det är inget vi gör då vi inte har något annat för oss.

*Som troende och tjänande är man medveten om att man är köpt med blodet från korset. Det finns alltså ett pris som är betalt för ens frälsning. Vi kan inte slösa bort vår tid, utan den är köpt. Jesus har alltså en underbar plan för den som blivit frälst, och den planen är det meningen att man skall gå in i, helhjärtat och av kärlek.

*Längtan efter att få tjäna Gud är brinnande hos den personen som kommer för att tjäna på heltid. Glädjen i att veta att man är behövd, efterfrågad och nyttig för Guds rikes utbredande är konstant hos en sådan person. Inget arbete är för simpelt eller inget arbete är för svårt; Gud ser med glädje på den som kommer och frågar efter tjänst hos honm.

*Missionsbefallningen (Matt 28:19-20) innebär att vi som kristna skall gå ut i hela världen och sprida det glada budskapet om Jesus Kristus.  Och den som älskar Jesus av hela sitt hjärta, den går ut.

*Att tjäna Gud betyder också att tjäna sina medmänniskor. Jesus hade medkänsla, kärlek till de förlorade, och han ömkade sig för människor, alla slags människor. Kärleken till andra skall vara den drivande kraften.Det finns narkomaner, alkoholister, bostadslösa, sjuka, ensamma mamor och pappor som behöver hjälp. Vill du hjälpa dem och visa Kristi kärlek? Om du inte älskar alla de som far illa där ute, då kanske du inte är lämpad att vara en tjänare. En tjänare är inget glamoröst att vara, utan den som tjänar måste vara beredd på arbete, hårt arbete.

*Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.* /Matt 28:19-20

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.