Framtiden och väckelsen

 jesus_113_small.jpg

Tror du att  denna jorden kommer att bestå i evigheters evigheter? Eller tror du att det kommer att bli så som bibeln talar om för oss, att Jesus kommer tillbaka?

Bibeln talar om för oss att Jesus Kristus en gång skall komma tillbaka till jorden. Bibeln talar om att Jesus skall komma en dag för att döma goda och onda.

Aposteln Paulus talar om Jesu andra tillkommelse i sina brev inte mer än 67 gånger. R A Torrey  säger: *Kristi andra tillkommelse omtalas 318 gånger i Nya Testamentets 260 kapitel. Och det betyder: en gång i var 25:e vers från Matteus evangelium till Uppenbarelseboken.*

Då är det mycket märkligt tycker jag att inte fler predikanter och präster och pastorer tar upp detta lite oftare, och förklarar för människor vad framtiden har att säga. Jag tror det är rädsla och okunskap som ligger till grund för att sanningen undanhålles folk. Man får ju inte skrämma upp folk, och man får ju inte riskera att församlingen krymper pga rädsla….

Jesus har talat så mycket om sin andra tillkommelse, tror folk att han ljuger, eller är det något de inte fattat, eftersom inte människor tar till sig ett äkta budskap? Jesus har också på många sätt pekat på gammaltestamentliga händelser för att visa hur hans tillkommelse ska vara. Vi lever i en värld som mer än allt annat behöver Guds Ord och budskap.

Jesus använder t ex berättelsen om Sodom och Gomorra i Gamla testamentet och talar  mycket klart om hur han kommer att ta sitt folk ut ur den stora mängden av syndare som skall finnas på jorden då han, Jesus, kommer tillbaka.

Är inte detta något att fundera över?

Jesus säger: *Såsom det skedde på Lots tid – alldeles på samma sätt skall det ske på den dag, då Människosonen kommer tillbaka.*

Där för att den troende vet vad som kommer att ske, ropar den troende ut till människorna: SÖK GUD. KOM TILL TRO. GE DITT LIV TILL JESUS.  …..Vi ropar efter att människor skall förstå bibelns budskap, att de skall förstå, fatta, att Jesus kommer att komma tillbaka.

Nu kanske jag får de där frågorna om att: *Jamen, så har de sagt i alla tider! Och Jesus har inte kommit än!*

Men tänk då på, att sedan de sade de orden första gången, har det gått väldigt lång tid, eller hur?

Männsikor fortsätter att: Äta, dricka, köpa och sälja, plantera och bygga.  Det gjorde de på Lots tid också och sjönk längre och längre ner i sådant som inte var bra. Vi skall både äta och dricka, och sköta våra jobb, och se om våra hus, men vi skall inte bara LEVA för dessa ting.

Det finns andliga ting, och det finns en Gud, som ropar på människorna: Han säger: KOM.   Tänk på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.