Radikala sanningar /Läs om Paulus

 image3c.gif

Svag eller stark, rik eller fattig, liten eller stor. Hur ser du på dig själv? Det finns oerhört många sätt att vara på. Jag är inte stark i kroppen, jag är mycket svag, men orkar ännu skriva, det är tack vare Gud som du läser mina rader.

Paulus var en andligt stark man…han fick kämpa på olika sätt för att nå sitt mål. Vad hade han för mål då? Jo, att göra Guds vilja, vad det än skulle kosta.

Är det sådana vi ska vara? Ja, så ska vi vara. Paulus var verkligen en man som visste vad Guds vilja var och han gav inte upp. Gud säger såhär till Paulus:

” Nej, men jag är med dig, det är allt du behöver. Min kraft syns bäst i svaga människor. /2 Kor 12:9

Och Paulus säger:   “Nu är jag glad att få skryta med hur svag jag är. Jag är glad att få vara ett levande bevis på Kristi kraft, i stället för att visa min egen kraft och förmåga. Eftersom jag vet att alltsammans tjänar Kristi syfte är jag glad för lidandet, förolämpningarna, prövningarna, förföljelserna och svårigheterna. När jag är svag, då är jag stark, och ju mindre jag själv har, desto mer är jag beroende av honom.”

Härliga ord, eller hur?

När vi inser våra egna begränsningar, kan Gud komma in och arbeta för oss och med oss. När vi erkänner oss svaga och små, och beroende av Honom,,,, ja då händer det saker.  Vi måste i allt lita på att Gud har svaren på problemen, att Han visar oss rätt och att Han går före oss i allt.  enkelt? Nej, det är svårt, men man lär sig med tiden att lita på Gud. Gud fostrar oss, ger oss karaktär och mod. Han fördjupar vårt böneliv och lösningen ligger hos Gud.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.