Evangelium / Männen som bad

 21165.jpg

Jesus berättar för några som skröt med sin egen rättfärdighet och hånade alla andra:“Två män gick till templet för att be. En av dem var en stolt, självgod farisé. Den andre var tullindrivare och en riktig bedragare. Den stolte farisén sa mera för sig själv än till Gud: “Tack Gud för att jag inte är en syndare som alla andra, och särskilt inte som den där bedragaren där borta! För jag lurar aldrig någon, jag är aldrig otrogen i mitt äktenskap, jag fastar två gånger i veckan och jag ger Gud en tiondel av allt jag tjänar.”

Men den ohederlige tulltjänstemannen stod på avstånd och vågade inte ens lyfta sina ögon mot himlen då han bad, utan slog för bröstet i sin sorg och ropade:

 “Gud, förbarma dig över mig, stackars syndare.” Lukas 18:9-14

Jesus säger:

 “Jag säger er att syndaren och inte farisén gick hem befriad från sin skuld! Den som framhäver sig själv ska förödmjukas, men den som inte gör det ska bli ärad.”

Självgodhet är farligt. Den leder till stolthet och får oss att se ner på andra. Tullmannen som bad gjorde det rätta, för han insåg sin litenhet och synd och sitt behov av hjälp. Alla behöver vi Guds nåd, Varje Dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.