Psaltaren i Bibeln /Psalm 40:1-5

irnewchsh1.gif

“Tryggt väntade jag på att Herren skulle hjälpa mig. Då vände han sig till mig och hörde mitt rop på hjälp.

Han drog mig upp ur hopplöshetens grop, upp ur träsket och dyn och ställde mig på fast mark.

Han lärde mig en ny sång, en lovsång till vår Gud som många ska få höra.

Då ska de stå häpna inför Herren och börja tro på honom.

Lyckliga är de som tror på Herren och som inte är tillsammans med lögnare och stolta människor.”

Det är många som vill kliva ut ur hopplöshetens mörker, och komma upp ur dyn och få sina fötter ställda på en fast klippa.

David har skrivit många av psalmerna i Bibeln och denna psalm skriver han då han med tålamod hade väntat på Guds hjälp. Det var inte lätt för honom, det är inte lätt för oss… Gud drog David upp ur hopplsöheten, Gud ställde honom på fast mark. Gud gav honom ny motivation.

****

Det är ofta så att vi inte kan ta emot välsignelser förrän vi haft en prövotid och fått vänta.

Jag vet inte vad du går igenom, men jag Vet att Gud kan och vill hjälpa alla som har det svårt och tycker att de har hamnat i kvicksand eller i en stor grop, för stor och djup att ta sig upp ur.

Jag var själv i en situation i mitt liv där jag satt fast, och där jag inte hade fast mark under mina fötter.

Men vet du: Gud drog mig upp! Han satte mina fötter på fast mark, och han lät lovsång strömma ut ur min mun. Han löste mig från mycket som var svårt….. Därför vittnar jag om hans godhet. Amen. Tack Jesus.

2 thoughts on “Psaltaren i Bibeln /Psalm 40:1-5

  1. Hej Micke. Tack för din hälsning här! Vad härligt du berättar. Vad glad jag blir. Nej, att vända ryggen åt Gud, det är inte bra. Jag önskar dig all lycka och välgång i din vandring. Välkommen tillbaka till denna sidan.
    Hälsn fr Maria

  2. Gud stod bakom mig och försökte påkalla min uppmärksamhet i många år, så till slut vände jag mig om, se, där stod han i all sin glans.
    Sen dess är jag fast, kommer aldrig att vända ryggen till gud igen. Amen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.