Psaltaren / Han stillar våra hjärtan, vi förtröstar….

 

*

Förklaringar till Psaltarpsalmerna:

Lovprisning:
Psaltarpsalmerna är lovsånger till Gud som vår skapare, uppehållare och frälsare. Lovprisning är att erkänna, värdesätta och ge uttryck för Guds  storhet.

När vi riktar våra tanlkar mot Gud får vi lust att prisa honom. Ju bättre vi känner honom, desto bättre kan vi uppskatta vad han har gjort för oss.

*
Guds makt:
Gud är allsmäktig, och han griper alltid in i rätt tid. Han är Herre över varje situation. Gud visar sin makt genom att uppenbara sig i skapelsen, i historien och i sitt ord.

När vi känner oss maktlösa kan Gud hjälpa oss. Hans kraft kan övervinna vår förtvivlan i lidanden eller prövningar. Vi kan alltid be att han ska rädda, bevara och uppehålla oss.

*
Förlåtelse:
Många psalmer är brinnande böner om Guds förlåtelse. Gud förlåter oss NÄR vi bekänner våra synder och VÄNDER OSS IFRÅN dem.

Eftersom Gud förlåter oss kan vi be till honom ärligt och uppriktigt. När vi tar emot hans förlåtelse känner vi inte längre främlingsskap utan förtrolighet, inte längre skuld utan kärlek.

*

Tacksamhet:
Vi är tacksamma till Gud för hans personliga omsorg, hjälp och barmhärtighet. Samtidigt som han bevarar, leder och förlåter oss, ger han oss genom sin skapelse allt vi behöver.

När vi inser vilken förmån det är att få känna Gud, kan vi till fullo uttrycka vår tacksamhet till honom. Genom att tacka honom ofta blir vi allt mer spontana i vårt böneliv.

*

Förtröstan:
Gud är trofast och rättfärdig. När vi förtröstar på honom stillar han våra hjärtan. Eftersom han har varit trofast genom historien, kan vi förtrösta på honom i svåra tider.

Människor kan vara orättfärdiga och oärliga och vänner kan svika. Men Gud kan man alltid lita på. Att ha ett förtroligt förhållande med Gud driver ut tvivel, fruktan och ensamhet. /Bibeln/
Maria

*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.